Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rørte danskere fremhæver OL-stemning: Som Ryder Cup

Thorbjørn Olesen var rørt over opbakningen.
Thorbjørn Olesen var rørt over opbakningen.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen sammenligner OL-stemningen på Le Golf National med Ryder Cup.

Der var store følelser i spil på OL-banen Le Golf National for Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen, som søndag afsluttede deres olympiske turnering.

Danskerne sluttede godt uden for alvor at være tæt på medaljerne, og det var en tung følelse at stå tilbage med for begge.

"Det er nok følelsen af at komme for kort op, der fylder mest. Jeg synes, at det har været en fantastisk uge med den opbakning, vi har fået hjemmefra og hernede. Det varmer på en dag, hvor jeg ikke helt fik tingene i gang. Jeg kunne mærke, at alle omkring mig lavede birdies, så det blev en jagt," forklarer Nicolai Højgaard, som endte på syvendepladsen i 14 slag under par.

Tre slag længere nede i stillingen endte Thorbjørn Olesen på en delt 14.-plads.

Den 34-årige golfspiller ødelagde det for sig selv med tre bogeys i træk og fortsatte dermed tendensen fra de øvrige dage.

Olesen ville så gerne have taget en medalje med den rød-hvide uniform på.

"Det er lidt hårdt. Der var mange følelser derude på en anden måde, end vi normalt har. Man vil det så gerne for Danmark, og når det stille og roligt smuldrer for en, er det hårdt," forklarer han med bævende læber.

Søndagens finalerunde gik Olesen blandt andre sammen med Frankrigs Victor Perez, som med en stor runde meldte sig helt ind i medaljekampen.

De ellevilde franskmænd og stemningen omkring dem gjorde stort indtryk på Olesen.

"Da vi gik ned på første tee og hørte nationalmelodien, fik jeg gåsehud. Det var kæmpestort. Det var på højde med Ryder Cup, synes jeg. Noget helt andet, end vi plejer," siger Olesen, som deltog i Ryder Cup i 2018.

Også Højgaard har prøvet at være med i traditionsrige opgør mellem Europa og USA, og han fik samme flashbacks som sin landsmand.

Højgaard fornemmer, at OL lynhurtigt er ved at vokse til en af de vigtigste turneringer for spillerne.

"Jeg gik og snakkede med Rory (McIlroy, red.) om, at det kan blive noget af det største i golfsporten. Det kommer til at være en af de fedeste turneringer fremover i golf," lyder spådommen fra den 23-årige golfstjerne.

Den olympiske guldmedalje gik til verdensetteren Scottie Scheffler fra USA.