Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

"Fleetwood Mac" brandvarme, mens Europa fortsætter med at dominere Ryder Cup

Fleetwood Mac er i fin form
Fleetwood Mac er i fin formReuters
Europa fortsatte, hvor de slap, med at tage en tidlig føring i Ryder Cup foursomes lørdag, hvor publikumsfavoritterne Tommy Fleetwood og Rory McIlroy - kaldet Fleetwood Mac - vandt de første tre huller i den første match.

Ikke overraskende besluttede den europæiske kaptajn Luke Donald at bruge de samme fire foursomes-duoer, som gjorde rent bord fredag morgen, og det så igen ud til at være en god beslutning efter de tidlige kampe med Europa førende i to, lige i en og bagud i en efter den første times spil.

Han ændrede lidt på rækkefølgen og sendte McIlroy, som vandt begge sine fredagskampe, og Fleetwood ud først, måske som en del af en strategi for at få gang i publikum tidligt, og det gav pote.

I modsætning til fredag lod Zach Johnson ikke sit trumfkort bestående af Justin Thomas og Jordan Spieth vente på sig til om eftermiddagen, men sendte dem ud som sit førende par.

De kom dog med det i problemer, da Fleetwoods 11 meter på det andet hul satte gang i publikum.

De første tre amerikanske par missede den første fairway fra tee, og en dobbeltbogey af verdens nummer et Scottie Scheffler og Brooks Koepka gav Viktor Hovland og Ludvig Aberg det første hul. De vandt de næste tre og var foran med fire efter fire.

Hvis publikum ikke allerede var oppe at køre, blev de endnu mere opstemte, da Seve Ballesteros' søn Javier stod klar på første tee, mens en kæmpe plakat af den spanske superstjerne blev rullet gennem tribunen.

"Seve er en inspiration hver gang," sagde Donald. "Han var den ultimative europæiske Ryder Cup-spiller, som fik alle andre til at spille bedre. Han havde så meget passion for denne begivenhed og ønskede at vinde for enhver pris. Vi respekterer altid Seve, og han er en stor del af Ryder Cup for os alle."

"Vi begynder fra nul i dag, vi har visket tavlen ren," tilføjede Donald. "Der er mange point at vinde for begge sider. Vi er nødt til at gå ud og vinde denne session.

"Man skal altid være forsigtig med et såret dyr, som USA er i dag. De har et meget stærkt hold, og vi tager intet for givet."

Amerikanerne ved, at de er nødt til at komme hurtigt ind i kampen, hvis de skal have en chance for at stoppe Europas 30 år lange stime af ubesejrede hold på hjemmebane.

Europas forspring på 6½-1½ natten over var lig med rekorden for det største forspring på første dag, det var første gang, de førte efter første dag siden 2006, og USA var i vildrede efter for første gang ikke at have vundet en eneste kamp på en dag.

Intet hold har tidligere overvundet et minus på mere end fire point efter en dags golf. I "Miraklet i Medinah" i 2012 var Europa bagud med seks point, da der stadig var to kampe tilbage lørdag eftermiddag, og de vandt begge to, hvilket førte dem til et af de største comebacks i sport.

Siden da har store føringer dog generelt ført til store sejre, senest i Whistling Straits for to år siden, hvor USA udbyggede deres 6-2 føring på førstedagen til en knusende sejr på 19-9