Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Luke Donald tilskriver holdånd Europas drømmestart på Ryder Cup

Luke Donald var tilfreds med førstedagen af Ryder Cup.
Luke Donald var tilfreds med førstedagen af Ryder Cup.Reuters
Luke Donald indrømmede, at han havde haft søvnløse nætter, mens han lagde sidste hånd på Europas Ryder Cup-hold, men fredag fik kaptajnen mere, end han kunne have drømt om, da hans hold fik en fantastisk start mod USA.

Donalds hold opbyggede ikke bare en føring på fem point, men forhindrede også USA i at vinde en enkelt kamp på en dag i Ryder Cup for første gang.

Men Donald, der erstattede Henrik Stenson som Europas kaptajn, efter at svenskeren blev frataget æren følgende sin beslutning om at slutte sig til LIV Golf, er langt fra tilfreds endnu.

"En historisk dag, men vi ønsker, at det skal være en historisk uge, så jobbet er bestemt ikke færdiggjort," sagde Donald til journalister på Marco Simone Golf & Country Club, hvor Europa fører 6-1/2 til 1-1/2 efter de første to runder.

"Vi vil alle fejre en fantastisk dag, men vi vil være tilbage i morgen tidlig med det mål at forsøge at vinde morgendagens session. Vi vil få vores drenge til at fokusere på at være tilbage i sadlen, så at sige. Men sikke en dag."

Europa vandt foursomes-kampene i den første session og fik sin første 4-0-føring ved en Ryder Cup, og derefter nægtede de USA at slå tilbage, da de vandt tre fourballs-kampe, der gik hele vejen, og dermed åbnede op for en suveræn føring.

"Vi fik en ret god start, men de kæmpede sig tilbage. Og det vidste vi, at de ville," sagde Donald om amerikanerne. "De er et stærkt hold. Der er masser af talent på det hold.

"Men det, vi gjorde, da vi tabte 18 point, viser bare beslutsomheden, modet, udholdenheden og sammenholdet på vores hold. De gav aldrig op, og de blev ved med at presse på lige til det sidste."

Donald, der deltog i Ryder Cup fire gange som spiller og var vicekaptajn to gange, har samlet et 12-mandshold, der ikke kun omfatter tre af de fire bedste spillere i verden, men som også spiller med masser af selvtillid.

Donald gav det tætte bånd mellem sine spillere æren for deres evne til at holde USA stangen i deres forsøg på at lukke hullet efter deres dårlige start på turneringen, der afholdes hvert andet år.

"Holdets sammenhold mere end noget andet. Disse fyre dækker hinandens ryg. Tolv stærke spillere mødes, og der er ikke rigtig noget hierarki," sagde han.

"Alle ønsker det bedste for hinanden. Vi har haft fire eller fem fantastiske dage, og atmosfæren i holdrummet har været fantastisk. Den har været meget positiv."