Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Grand Slam-chef: Saudiarabisk investering i tennis vil ikke være en kopi fra golf

Craig Tiley, administrerende direktør for Tennis Australia
Craig Tiley, administrerende direktør for Tennis AustraliaReuters
Australian Open-chefen Craig Tiley mener, at saudiske investeringer i tennis næppe vil få samme effekt som landets voldsomme indtog i golf, fordi forhandlingerne er fokuseret på at styrke spillets nuværende strukturer.

ATP's formand Andrea Gaudenzi fortalte Financial Times i sidste uge, at han havde haft "positive" diskussioner med Saudi-Arabiens Public Investment Fund (PIF) og andre potentielle investorer.

Snakken om et potentielt partnerskab kommer efter, at den PIF-støttede LIV Golf-turnering var involveret i en bitter toårig strid med PGA Tour, før de annoncerede en aftale om at fusionere og danne én samlet kommerciel enhed.

"Det, der er anderledes end det, vi ser (i andre sportsgrene), er, at dette er en investering i spillets nuværende struktur og ikke en investering i en alternativ mulighed," sagde Tiley til journalister i tirsdags.

"Men som med alt andet i verden, sker der hele tiden en masse ændringer. Så man er nødt til at holde øje med, hvad der sker, og holde sig tæt på det.

"Men i sidste ende er det en beslutning for mændenes og kvindernes tour."

Saudi-Arabien har pumpet enorme summer ind i sporten i de senere år, og ifølge medierne byder landet på værtskabet for dette års ATP Next Gen Finals, hvor tourens bedste U21-spillere deltager.

Kritikere har beskyldt Saudi-Arabien for at bruge PIF til "sportswashing" i lyset af den voldsomme kritik af landets menneskerettighedssituation.

Nogle af verdens bedste spillere har allerede deltaget i opvisningsturneringen Diriyah Cup i udkanten af Riyadh, og verdensranglistens nummer et, Carlos Alcaraz, sagde tidligere på ugen, at han "ikke var i tvivl om", at han ville konkurrere i Saudi-Arabien på et tidspunkt.

Australiens Nick Kyrgios hilste nyheden om ATP's diskussioner om investeringer fra Saudi-Arabien velkommen og sagde, at det ville give spillerne de økonomiske belønninger, de fortjente.

"Endelig. De ser værdien," tweetede han over en rapport om samtalerne mellem saudierne og ATP.

"Vi kommer til at få den løn, vi fortjener at få. Skriv mig op."

Omtaler