Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Guardiola: Arteta ønskede ikke at vente på træner-jobbet i City

Guardiola: Arteta ønskede ikke at vente på træner-jobbet i City
Guardiola: Arteta ønskede ikke at vente på træner-jobbet i CityAFP
Pep Guardiola siger at Mikel Arteta kunne have overtaget hans job som træner for Manchester City, men at Arteta ikke ønskede at vente på muligheden.

Guardiola gav Arteta hans første trænerjob, da han blev udnævnt til City-assistent i 2016.

Han tilbragte tre og et halvt år som nr. 2, før han tog jobbet som Arsenal-manager i december 2019, men Guardiola siger, at Arteta kunne have efterfulgt ham som City-boss, hvis han var blevet længere. 

"Jeg er ret sikker på, at hvis jeg ville være gået af før som City-træner, ville han være her, og han ville være den bedste, absolut," siger Guardiola.

"Men jeg forlængede kontrakten, jeg er ked af det, og han ventede ikke, men han kunne bestemt være blevet City-træner", siger Guardiola.

Arteta har guidet Arsenal til toppen af ​​Premier League-tabellen og klubben er på vej til at vinde deres første titel siden 2004.

Spanieren spillede for Arsenal mellem 2011 og 2016, og Guardiola siger, at han altid havde en følelse af, at Arteta ville vende tilbage til klubben - også selv da han arbejdede i City.

"Han elsker klubben," siger Guardiola. "Jeg kan huske, da vi var sammen her, når vi scorede mål, hoppede han meget og fejrede undtagen mod ét hold. Det var Arsenal."

Guardiola og Arteta møder hinanden fredag, når City og Arsenal mødes i FA Cuppen. De to hold ligger begge i toppen af Premier League, med Arsenal fem point foran i toppen af ​​tabellen.