Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Højgaard føler sig hjemme på vindblæst dominikansk golfbane: "Brug vinden som din ven"

Højgaard er vant til vindblæst, dansk klima og bruger det konstruktivt
Højgaard er vant til vindblæst, dansk klima og bruger det konstruktivtProfimedia
Inden søndagens sidste runde i PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship i Den Dominikanske Republik er Nicolai Højgaard i front.

Han er dermed på vej til at blive den første dansker til at vinde en turnering på den store amerikanske golftour, og det er måske ikke helt tilfældigt.

Vejrforholdene i Den Dominikanske Republik minder i disse dage meget om de danske, fortæller Nicolai Højgaard i et interview på PGA Tours hjemmeside.

"I Danmark blæser det meget hele tiden, så jeg er vant til den vind, der er her. Men det er mere blæsende her end normalt," siger Nicolai Højgaard.

Den 22-årige dansker deler førstepladsen med amerikanske Sam Stevens. Begge ligger de i 14 slag under par og er dermed et slag bedre end de tre nærmeste forfølgere.

"Jeg føler mig godt tilpas. Så snart man rammer et par slag, hvor bolden gør, præcis hvad man vil have, så handler det bare om at køre på. Det handler om at bruge vinden som din ven i stedet for at kæmpe med den hele tiden," siger Nicolai Højgaard.

Danskeren, der har vundet to trofæer på den europæiske DP World Tour, går søndag aften ud på turneringens sidste 18 huller klokken 18.50.

Corales Puntacana Championship er den ene af to turneringer på PGA Tour i denne uge. Den anden foregår i Texas, og her deltager alle de store stjerner.

Turneringen i Den Dominikanske Republik er en af de mindste turneringer på PGA Tour. Ligesom en håndfuld andre turneringer giver den mindre profilerede spillere muligheden for at dyste på den store amerikanske tour.

Forskellen på størrelsen af ugens turneringer på PGA Tour kommer til udtryk, hvis man tager et kig på præmiepuljerne.

I turneringen i Texas, hvor blandt andre Rory McIlroy dyster om sejren, er der 20 millioner dollar i præmiepuljen. I turneringen, som Højgaard deltager i, er der 3,8 millioner dollar i præmiepuljen.