Haaland scorede to mål på sin fars gamle hjemmebane, da City satte Leeds til vægs

Haaland fejrer en af sine to scoringer mod Leeds
Haaland fejrer en af sine to scoringer mod LeedsAFP
Erling Braut Haaland scorede to mål på sin fars tidligere hjemmebane, Elland Road, da Manchester City uden problemer satte Leeds United til vægs i en 3-1 sejr, hvor hjemmeholdet aldrig var i nærheden af at true topholdet.

Danske Rasmus Kristensen var med i startopstillingen hos Leeds og den danske landsholdsspiller havde i 1. halvleg også sit hyr med Jack Grealish, som skabte masser af uro i venstresiden hos hjemmeholdet.

City skabte en række muligheder i de første 45 minutter, men måtte vente næsten helt til pausen før de kom foran, da Leeds-målmanden llan Meslier kun kunne halvklare et skud fra Riyad Mahrez, og bolden faldt heldigt hen for fødderne af Rodri, som let kunne score sit første sæsonmål.

2-0 blev det så seks minutter efter pausen, da Leeds´ Robin Koch på det nærmeste forærede bolden til Grealish, der nemt kunne rykke fri, og spille bolden på tværs til den fremstormende Haaland, der blot skulle prikke bolden i mål.

Haaland kom igen på scoringstavlen efter 64 minutter og scorede sit 26. mål i denne sæson, da Rodri og Kevin de Bruyne kombinerede flot på kanten af feltet, og de Bruyne sendte bolden på tværs af feltet, hvor Haaland kynisk sendte bolden forbi Meslier.

Det var spil til 'et mål, men hjemmeholdet fik en livline efter 74 minutter, da Pascal Struijk steg flot til vejrs og headede et hjørnespark fra Sam Greenwood i nettet. Leeds forsøgte at desperat comeback, men City havde ingen problemer med at holde fast resten af kampen og sikre de tre points.

Med sejren er City stadigvæk fem points efter Arsenal efter 15 kampe, mens Leeds stadig kæmper i bunden af tabellen, hvor de ligger nr. 15 med 15 points.