Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk keeper-legende og verdensmester stopper karrieren som 42-årig

Opdateret
En gigant stiller håndboldskoene.
En gigant stiller håndboldskoene.CATHRIN MUELLER/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Verdensmesteren fra 2007, tyske Johannes Bitter, stopper sin karriere, meddeler HSV Handball fredag eftermiddag.

Så sent som torsdag spillede Bitter, hvad der skulle vise sig at være karrierens sidste kamp, da HSV i den tyske pokalturnering mødte lokalrivalerne fra THW Kiel og her tabte med 27-30. Men nu er tiden altså kommet til et karrierestop, og det endda med øjeblikkelig virkning. Han har siden august også været vicepræsident i Hamborg-klubben.

Den udløsende faktor for karrierestoppet er, at begge klubbens andre målmænd nu er blevet skader kvit, og Bitter overlader derfor målet til den tidligere Skjern-keeper, norske Robin Haug og Mohamed El-Tayar.

Han havde allerede besluttet sig for at stoppe med udgangen af sidste sæson, men han udskød pensionen på grund af skader til de to førnævnte.

Bitter selv udtaler sig i den forbindelse til klubbens hjemmeside om sin svære beslutning.

"I dag er dagen, hvor jeg officielt slutter min aktive håndboldkarriere. Det er svært at forberede sig på det, selvom jeg har haft dage og måneder til det," forklarer Bitter i klubbens pressemeddelelse.

"At mærke det er noget helt andet. I går var sidste gang, jeg stod på banen med drengene i arenaen, vi var en del af en fantastisk kamp mod THW Kiel, og jeg er virkelig stolt af drengene på mit hold."

"Jeg er glad for, at jeg bliver hos HSVH i en anden stilling. Det var en mega fed tid, jeg fik oplevet så mange skønne ting og lært så meget for mit liv. Håndbold har formet mig som person. Jeg er utrolig taknemmelig for det, jeg har fået lov til at opleve," siger Johannes Bitter.

Bitter har spillet hele 650 kampe i den tyske Bundesliga og er dermed blandt rekordholderne i den kategori. Helt præcist er han nummer to efter Carsten Lichtlein, der nåede 712 kampe på 22 år - i øvrigt samme antal år, som Bitter har brugt til at nå det flotte tal.

Han er den sidste af spillerne fra Tysklands verdensmesterskab i 2007, der stiller håndboldskoene. Han nåede 175 landskampe i det tyske mål.

 Bitter vandt derudover både også det tyske mesterskab, Champions League, DHB Cup, EHF Cup samt den europæiske Supercup.

Der vil blive taget officielt afsked med Bitter i årets sidste hjemmekamp kort før jul mod SG Flensburg-Handewitt.