Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ikast dominerer i Danmark og Europa: "Modstanderne ved ikke hvor stærke vi er"

Ikast ligner et hold, der bliver svært at komme uden om i denne sæson.
Ikast ligner et hold, der bliver svært at komme uden om i denne sæson.Ingrid Riis/Ritzau Scanpix
Ikast har lige nu gang i en eminent sæson, hvor de både er konkurrencedygtige i den hjemlige liga og i Champions League. Spillerne og klubben har ambitioner om at gøre det endnu bedre end sidste sæsons bronzemedaljer i Kvindeligaen.

Ikast har fået en overordentlig god start på denne sæson. Midtjyderne er med helt i toppen af Kvindeligaen. Samtidig er de ubesejret i den prestigefulde turnering Champions League. Faktisk har klubben kun tabt en enkelt kamp i alle turneringer siden sæsonstarten, ellers er det udelukkende blevet til sejre.

Ikast-stregspilleren Maria Lykkegaard er naturligvis glad for, at det går så godt i Ikast lige nu, og hun mener, at kontinuiteten er en af årsagerne til succesen.

”Vi er stabile, og vi har præsteret på topniveau i rigtigt mange kampe i en lang periode hvilket har resulteret i, at vi er kommet godt fra start.” fortæller Maria Lykkegaard til Flashscore.dk.

Det er ikke unormalt, at der sker udskiftninger i truppen i løbet af en sommerpause. Det skete naturligvis også i Ikast, hvor blandt andre Maria Lykkegaard kom til klubben efter flere år i København Håndbold. Nogle gange kan den slags udskiftninger få niveauet på et hold til at dale en smule, men det har bestemt ikke været tilfældet i Ikast, hvor det er lykkedes at bevare stammen på holdet.

Maria Lykkegaard i kamp mod NFH.
Maria Lykkegaard i kamp mod NFH.Ingrid Riis/Ritzau Scanpix

”Vi træner godt, og selvom der har været lidt udskiftning i spillertruppen, så har der været en god og stabil kerne, som der er blevet bygget videre på.” siger stregspilleren og fortsætter:

”Det har været rart for os, der er nye, at vi er kommet ind på et stabilt hold med en klar plan, og som ved, hvad der skal ske, når man kommer i pressede situationer.”

I skrivende stund indtager Ikast en solid andenplads i Kvindeligaen med 14 point efter otte kampe. Kun Esbjerg ligger over dem med 16 point efter otte kampe. Det eneste nederlag, som Ikast har lidt i denne sæson, kom faktisk mod Maria Lykkegaards tidligere klub København Håndbold. Til gengæld har Ikast formået at slå sidste års sølvvindere fra Odense

De mange flotte præstationer og vundne kampe kommer ifølge Maria Lykkegaard blandt andet, fordi trænerne Kasper Christensen og Christian Køhler har været rigtig gode til at sætte holdet op.

”Kasper og Christian har lagt en god taktik, som vi har været gode til at udføre, hvilket har givet en masse sejre.”

Selvom det går godt i Ikast, så er det ikke helt uvant for dem, at de er en del af toppen i Kvindeligaen. I de seneste sæsoner er det blevet til to tredjepladser. Sprøger man Maria Lykkegaard, så har hun og resten af Ikast-holdet ambitioner om mere end bronzemedaljer i denne sæson.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at gøre det bedre end i sidste sæson. Vi viste mod Odense, at vi godt kan være med, hvor det er sjovt, og vi skal blive ved med at bevise vores værd.” Siger Ikast-profilen og fortsætter:

”Det kræver hårdt arbejde, og at vi præsterer på det højeste niveau hele tiden, og det stræber vi efter at gøre.” 

Muligt eventyr i Champions League

Det er ikke kun i Kvindeligaen, at Ikast er bundsolide. Også i Champions League har det midtjyske hold vist sig flot frem med godt spil og imponerende sejre. Efter de fire første kampe topper Ikast nemlig deres Champions League-gruppe med maksimumpoint. 

Det er første gang siden 2017, at Ikast er med i Champions League, og de stærke resultater har løftet hele holdet.

”Det giver naturligvis masser af selvtillid, at vi præsterer så godt i Europa.” fortæller Maria Lykkegaard.

Ikast blandt andet slået sidste sæsons norske Champions League-vindere fra Vipers Kristiansand, hvilket vidner om, at det danske hold står et meget stærkt sted.

Udover, at holdet er taktisk godt sat op og har præsteret flot, så ser Maria Lykkegaard faktisk også en lille fordel i, at det er længe siden, at Ikast har været en del af Champions League. Ikasts europæiske modstandere har nemlig formentlig ikke det største kendskab til holdet fra Heden.

”Jeg tror ikke, at vi er blevet undervurderet, men jeg tror, at de andre hold måske ikke har et lige så stort kendskab til os, fordi det er første gang, at vi er i Champions League. Derfor ved de ikke helt, hvordan vi spiller og hvor stærke vi er.”

Selvom det indtil videre er blevet fire sejre ud af fire mulige i den prestigefulde turnering, så er der stadig lang vej til eventuel euroæisk triumf, men den 27-årige stregspiller vil enormt gerne komme langt i turneringen.

”I Champions League handler det om at give alt, hvad vi har, og så må vi se, hvor langt det rækker. Men det kunne da være fedt at spille nogle af de sjove kampe.”

Lørdag spiller Ikast i Champions League, hvor de på hjemmebane tager imod gruppens bundhold Zaglebie. Kampen starter klokken 16:00, og du kan følge kampen her.