Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mathilde Neesgaard om skifte til Rumænien: Ikke kun for landsholdets skyld

Henrik Bauch
Mathilde Neesgaard om skifte til Rumænien: Ikke kun for landsholdets skyld
Mathilde Neesgaard om skifte til Rumænien: Ikke kun for landsholdets skyldRapid Bucurestis Facebookside
30-årige Mathilde Neesgaard måtte træffe en hurtig beslutning, da hun midt i august fik muligheden for at forfølge muligheden for at kommet til udlandet. Flashscore har snakket med den danske playmaker om blandt andet hendes nye klub og drømmen om VM i Danmark.

”Det var enormt spændende mulighed for at få en professionel hverdag. Holdet er enormt spændende og spillestilen passer mig rigtigt godt. Jeg kendte ikke meget til holdet inden jeg tog derned. Det var en ”her og nu”-beslutning og en chance der skulle gribes”, siger Neesgaard, som ellers normalt gerne vil have tid til at vende den slags beslutninger inden de træffes.

”Holdet stod og manglede en bagspiller og der var kort tid til sæsonstart. Hvis jeg skulle nå noget, der minder om en opstart, så skulle det gå stærkt”.

Kontrakten i Rumænien er også den første der betyder, at Mathilde Neesgaard har skullet rykke teltpælene udenfor Danmarks rammer.

”For mig har det aldrig været den ultimative drøm at komme til udlandet. For mig har det altid handlet om at kunne udvikle mig, og finde en klub jeg har kunnet trives i. Den danske liga har jo også været en stærk liga i mange år, hvor jeg egentlig altid har følt jeg er blevet udfordret”. 

Inden turen gik til Bukarest, havde Neesgaard siden 2019 været en stor profil hos danske Aarhus United. En klub, der tidligere på året tog overskrifterne af alle andre grunde end de sportslige.

Skulle man så tro, at der i Rapid Bukarest hersker den berømte, eller berygtede, østeuropæiske stemning med excentriske klubejere og en masse udfordrende oplevelser uden for banen, så kan man i følge Mathilde Neesgaard godt tro om igen.

”Jeg er landet rigtigt godt hernede og har fået et godt indtryk af mine nye omgivelser. Bukarest er en fed by og jeg er glad for at kunne få lov til at opleve den”, siger Neesgaard, der medgiver at Bukarest ikke stod højt på listen over turistrejser inden opholdet.

Holdet i Bukarest består, udover Neesgaard, af mange udlændinge. I dansk øjemed er den mest kendte hollænderen Estavana Polman, der dog er skadet, men derudover er der flere spaniere og franskmænd i den rumænske trup. Mathilde Neesgaard nyder at have en masse dygtige spillere omkring sig.

”De er meget bevægelige, er dygtige til at læse spillet og til at spille i højt tempo. Det er dygtige duel-spillere og virkeligt komplette håndboldspillere. De kan alle sammen hjælpe mig til at udvikle mig og ligge flere lag på mit eget spil”, lyder skudsmålet om den internationalt sammensatte trup.

At det lige blev Rapid Bukarest der viste interesse, kunne skyldes den danske træner-duo. Cheftræner er Kim Rasmussen og han har den ligeledes danske Bo Rudgaard, som sin assistent. Rudgaard og Neesgaard er ikke helt fremmede for hinanden.

”Det betyder meget at man kunne have en god samtale på dansk omkring det. Jeg kender Bo Rudgaard rigtigt godt hjemmefra og har et godt indtryk af Kim Rasmussen som træner. Det gav noget tryghed at de var der og det gør også at håndboldkulturen ikke er så fremmed”, lyder det fra Neesgaard

Det var dog ikke kun den rumænske storklub der viste interesse for den danske bagspiller.

”Der var andre klubber der også var interesserede, men Bukarest var en stor mulighed for mig”.

Sideløbende med håndboldkarrieren i Danmark, ligger der også en lille iværksætter i Mathilde Neesgaard. Siden sommeren 2022 har Neesgaard haft sin egen virksomhed som sportspsykologisk konsulent. Selvstændig virksomhed i Danmark og håndbold i Rumænien rimer dog ikke umiddelbart på hinanden.

”Jeg har valgt at sætte det på stand-by for nu, og det bliver det nok hele sæsonen. Der er masser af rejser, både i den rumænske liga, men også i Champions League. Min kontrakt lyder for denne sæson, så vi må se hvad der er muligt fra næste sæson”, siger bagspilleren.

Efter en masse ungdomslandskampe for Danmark, er gennembruddet på senior-landsholdet ikke kommet endnu. Tre landskampe står der på Neesgaards CV. To af dem kom mod Norge i 2015, men opkaldet fra Jesper Jensen kom også i april måned i år, da Danmark spillede landskamp mod Sverige. Landsholdet var da også en faktor i forbindelse med klubvalget, men ikke altafgørende.

”Landsholdet har klart fyldt i mine overvejelser om min fremtid. Jeg får en hverdag nu hvor jeg dagligt bliver maksimalt udfordret. Jeg tror og håber på at der i større grad bliver kigget min vej landsholdsmæssigt”, lyder det fra Mathilde Neesgaard, der også anerkender at der er mange dygtige spillere om buddet i forhold til landsholdet.

En ting slår Neesgaard dog helt fast med syvtommersøm.

”Jeg sidder ikke hernede udelukkende for at komme på landsholdet. Jeg håber da selvfølgelig at det sker, men en stor del i det, er at udvikle mig personligt på og uden for håndboldbanen, men jeg sidder her ikke for landstrænerens skyld. Ellers kunne det godt blive en lang sæson”.

Rapid Bukarest har spillet to kampe i den nye sæson, hvoraf en er vundet og den anden er tabt. I Champions League var Neesgaard og resten af Rapid Bukarest i weekenden i Esbjerg for at spille Champions League, hvor det blev til et nederlag på 30-28.