Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere CL-mestre erklæret konkurs, men nu har sagen taget en overraskende vending

Den 44-årige norske keeper Katrine Lunde har været en af profilerne hos Vipers
Den 44-årige norske keeper Katrine Lunde har været en af profilerne hos VipersČTK / imago sportfotodienst / Alexander Keppler
Håndboldverdenen er på det nærmeste i chok og reaktionerne vælter ind efter at det sent søndag blev klart at den norske storklub Vipers Kristiansand, der tre gange har vundet kvindernes Champions League er blevet erklæret konkurs.

Den kommende norske landsholdstræner og nuværende Odense-træner, Ole Gustav Gjekstad,, der tidligere har været træner i klubben,  mener, at klubben har haft "en mærkelig strategi over længere tid".

"Det er bare trist. Det er frygtelig trist. Det er en situation, jeg ikke så komme. Jeg så ikke denne konklusion komme."

"Når man skal ud at samle 25 millioner (norske kroner) ind på 2-3 dage, hvor kommer tallene så fra? Er der ikke en marketingafdeling i klubben? Skal alt tigges ind? Jeg synes, der er sket for mange ting. Det var ingen overraskelse, at disse beløb ikke blev nået på så kort tid", siger Ole Gustav Gjekstad.

Gjekstad understreger, at marketingsafdelingen fungerede langt bedre, da han selv var i klubben mellem 2018-2023.

"Omkostninger er én ting, men det handler også om at skabe indtægter. Det hjælper ikke at tigge om penge, det skal man også tjene", slutter Gjekstad.

Den norske landsholdslegende, Gro Hammerseng-Edin, der spilledes for Ikast Bording fra 2003 til 2010 og i dag fungerer som TV-kommentator siger følgende: 

Modløshed og håb

"Først og fremmest synes jeg, det er utrolig trist for spillerne, trænerne og dem i sportsafdelingen, der har stået den sidste uge og oplevet et massivt pres. De må have vekslet mellem modløshed og håb, så ender det sådan, hvilket på en måde ikke virker så overraskende på mig, når de skulle bruge 25 millioner", siger den tidligere landsholdsanfører, og uddyber:

"Jeg troede, det var et umuligt projekt, da jeg hørte summen, men jeg tænkte måske på et lille mirakel, da jeg læste de overskrifter, der har været den sidste uge. Men det skete ikke."

Det sidste i sagen er dog dog at aktionærerne ønsker at overtage klubben fra bestyrelsen, og ønsker at redde klubben. 

"Vi, der har været med til at finansiere den videre drift, kræver nu at få lov til at drive klubben videre", siger Morten Jørgensen, der er en af aktionærerne i klubben

Han er en af ​​initiativtagerne bag kravet. "Der tages initiativ over for kurator, hvor vi bestrider kravet om ophævelse eller konkurs", siger han.

Gruppen vil nu bede bestyrelserne i Vipers Topphåndbold og klubben om at trække sig fra deres poster. De vil herefter indkalde til et ekstraordinært årsmøde for at vælge nye bestyrelser.

Kan klubben undgå skifteretten?

"På den måde kan klubben drives uden at skulle gå videre i skifteretten", siger han.

Jørgensen og andre var blandt en lokal gruppe, der ville sprøjte penge ind i redningsaktionen af ​​Vipers.

Men bestyrelsen mente, at der samlet set ikke var kommet penge nok ind.

"Vi var mange, der stillede forskellige beløb. Vi mener, at beløbene dækker for den fortsatte drift, og var meget overraskede over bestyrelsens beslutning om at begære opsigelse og/eller konkurs."

Jørgensen har været central i Vipers i flere år, indtil han forsvandt for cirka et år siden. Både som bestyrelsesmedlem og i administrationen. Han har blandt andet haft ansvaret for at hente spillere til klubben.

Jørgensen har desuden bidraget med mange millioner kroner over flere år i klubben. Nu vil han hjælpe klubben igen sammen med andre.