Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter 11 år er de tilbage: Nu vil Gidsel og Füchse Berlin skabe ravage i Champions League

Hanning (t.v.) og Gidsel starter deres CL-comeback med store ambitioner
Hanning (t.v.) og Gidsel starter deres CL-comeback med store ambitionerCredit: ČTK / imago sportfotodienst / Daniel Lakomski/Jan Huebner
Efter 11 års fravær er Füchse Berlin i håndboldens fineste turnering, når de torsdag aften tager imod ungarske Veszprem HC i Champions League

Mathias Gidsel og Lasse Andersson skal for alvor vise formatet, når Füchse Berlin efter lang tids fravær igen indtræder i håndboldens Champions League. 

Og som om en af to tyske repræsentanter har de tyske vicemestre store planer."Vi vil ryste lidt op i etablissementet og skabe furore", siger klubbens direktør Bob Hanning, der er fuld af forventning til de kommende festlige uger.

Til kampens centrum: Füchse Berlin vs. Veszprem

Lodtrækningen har været gunstig for holdet fra Berlin.

I modsætning til mestrene SC Magdeburg, som møder de forsvarende mestre FC Barcelona og sidste års finalister Aalborg Haandbold samt Pick Szeged i gruppe B, undgår Gidsel de helt store klubber ind til videre selv om Paris St. Germain, Wisla Plock og Veszprem bestemt er frygtindgydende størrelser. 

Knockout-runde er målet i Champions League

"Vi ønsker ikke at være et one-hit wonder i Champions League," siger tyskernes træner Jaron Siewert i et interview med SID forud for den første kamp. Siewert understreger, at holdet først og fremmest skal bekræfte sidste sæsons præstationer i ligaen.

Men de vil også"præstere så godt som muligt" i den bedste række. "Vi sigter helt sikkert højt."

Berlinernes minimumsmål er at nå playoff-kampene, hvilket betyder, at de skal blive mindst nummer seks ud af otte i den første fase af turneringen.

De to bedst placerede hold i hver gruppe springer endda ottendedelsfinalerne over og går direkte videre til kvartfinalerne. Og så er der kun ét skridt til den endelige turnering i Köln.

Siewert husker stadig klubbens seneste optrædener i den prestigefyldte turnering. Som teenager sad han på tribunen og jublede, da "rævene" sensationelt gik videre til finalen i 2012 på trods af et nederlag på 11 mål i første runde mod Ademar Leon.

"Ja, jeg oplevede det selv i Berlin i Schmelinghalle," siger træneren. Det var "mega". I 2013 nåede klubben frem til ottendedelsfinalen.

Füchse blandt de store favoritter

I alt otte ungarske spillere deltog i de Olympiske Lege i Paris, hvilket understreger ungarnes kvalitet kvalitet.

Agustín Casado og Rodrigo Corrales vandt bronze med Spanien, Lukas Sandell spillede for Sverige, Patrik Ligetvári for Ungarn og Yehia Elderaa for Egypten. Værd at nævne er også den franske OL-trio Hugo Descat, Ludovic Fabregas og Nedim Remili, som blev kronet med EM-titlen i januar.

Det sidste møde mellem Füchse og ungarerne var for mindre end tre uger siden i semifinalen i SO-TECH CUPS i Halle (Westfalen), hvor ungarne vandt så klart som 41-32.

Men med en propfyldt Max-Schmeling-Halle og masser af selvtillid i bagagen efter den overbevisende sejr på 41.35 sejr over Magdeburg i den tyske Super Cup er der for alvor lagt i kakkelovnen for ungarerne. 

"Magdeburg er en af topfavoritterne for mig til titeln," siger Füchse-chefen Hanning. På en god dag, tilføjede Hanning, "er vi også blandt den udvidede kreds af kandidater til Final Four i Köln".