Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Formand for konkurs-truede CL-mestre erkender økonomisk rod: Tilliden til os er tyndslidt

Team Esbjergs Mette Tranborg i kamp med Larisse Nusser fra Vipers Kristiansand
Team Esbjergs Mette Tranborg i kamp med Larisse Nusser fra Vipers KristiansandClaus Fisker / EPA / Profimedia
Formanden for økonomisk nødstedte Vipers Kristiansand Peter Gitmark erkender, at tilliden til klubben er "tyndslidt". Nu håber storklubben på et økonomisk mirakel til fredag, hvor der skal rejses 25 millioner norske kroner (ca. 15 millioner danske korner), hvis ikke at klubben skal gå fallit.

Onsdag aften møder Vipers Storhamar i den norske pokal-kvartfinale. På lørdag kommer Budocnost til Kristiansand i Champions League. 

To kampe, der kan markere det sidste punktum i klubbens historie. 

"Kampen i weekenden bliver enten klubbens sidste eller klubbens første som ny klub uden økonomiske problemer", siger Gitmark til det norske medie VG.

Gitmark erkender, at der er blevet lavet graverende økonomiske fejl i ledelsen af klubben.

"Vi har ikke budgetteret på en sund og fornuftig måde. Vi har overdrevet indtægtspotentialet og ikke kommunikeret udgifterne tydeligt", siger Gitmark.

"Det her skulle vi have været gjort for længe siden, men der kommer ikke noget godt ud af at skyde skylden på ting, der skulle have været gjort. Vi har brug for opmærksomhed på, hvordan vi sammen kan hjælpe med at redde klubben", sagde han.

I det seneste år er der gennemført flere redningsaktioner for at holde klubben flydende, og den sidste blev implementeret så sent som i august i år.

Herefter blev det meddelt, at der skulle rejses fem millioner norske kroner (Lidt over tre millioner danske kroner) for at sikre den fortsatte drift.- "Vores tillid som klub er tyndslidt. Det skyldes vores historie. Vi har ikke kommunikeret åbent og ærligt nok", erkendte Gitmark.

Formanden blev på et pressemøde spurgt om det er realistisk at rejse så mange penge de næste dage. 

"Det er en meget svær opgave", sagde han.

Vipers Kristiansand har vundet kvindernes Champions League tre gange.