Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fredericia får hård medfart i første ”hjemmekamp” i CL: Taber stort til portugisere

Guðmundur Guðmundsson var enormt skuffet over sit mandskab torsdag aften.
Guðmundur Guðmundsson var enormt skuffet over sit mandskab torsdag aften.Adam Ihse/TT News Agency/AFP
Efter en slem start på udebane i Rumænien måtte Fredericia HK torsdag aften indkassere nok et stort nederlag i Champions League, da de danske sølvvindere i Odense havde besøg af et velspillende Sporting CP.

For præcis én uge siden gjorde Fredericia HK debut i Champions League ovenpå seneste sæsons sensationelle DM-sølvmedaljer. Her fik Guðmundur Guðmundssons tropper sig lidt af en snitter i Sala Polivalentă i Bukarest, hvor CS Dinamo București slog danskerne med hele 37-28.

Torsdag aften fik Fredericia så lov til at spille på ”hjemmebane,” da portugisiske Sporting CP kom besøg, ganske vist ikke hjemme i Fredericia men i stedet i Arena Fyn i Odense, da den normale hjemmebane på den anden side af Lillebælt ikke lever op til standarderne for Champions League-håndbold.

Og allerede fra første fløjt skulle det igen vise sig, at Fredericia var oppe mod en størrelse, der ganske enkelt var for stor en mundfuld, for nærmest før end hjemmeholdet havde set sig om på det fynske halgulv, var de portugisiske gæster foran med fem.

Ved pausen var udeholdets føring udbygget til hele ni, ansporet af et stærkt spillende brødrepar i form af Francisco og Martim Costa, hvor førstnævnte 19-årige stortalent bød ind med tre scoringer i første halvleg.

Efter pausen gik det ikke meget bedre for de undertippede danskere, der hurtigt kom bagud med et tocifret antal mål, og i løbet af de afsluttende 30 minutter kom hjemmeholdet aldrig tættere på, end de havde været ved pausen.

Derfor må Fredericia nok engang indkassere et slemt europæisk nederlag i et opgør, der ender med en suveræn portugisisk sejr på hele 37-19, hvorfor danskerne altså er noteret for nul point med en rærlig målscore på minus 27 efter de første to kampe.

Omvendt fortsætter Sporting CP den stærke start, efter portugiserne i første runde besejrede polske Orlen Wisła Płock med fem mål hjemme i Pavilhão João Rocha, og derfor indtager det portugisiske hovedstadshold nu førstepladsen i gruppe A.

I senest sæson imponerede Sporting da også i European League, den næstbedste europæiske klubturnering, hvor portugiserne nåede frem til kvartfinalen, hvor blot to mål adskilte dem fra den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen.

Lørdag skal Fredericia forsøge at rejse sig i en svær, svær kamp. Her kommer Aalborg Håndbold nemlig på besøg, denne gang på den vante hjemmebane for Guðmundssons mandskab, der i ligaregi åbnede sæsonen med et etmålsnederlag ude mod TTH Holstebro, før det senest blev til en etmålssejr hjemme over Skjern Håndbold.