Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fredericia-keeper inden hjemmebanedebut i CL: Vi går efter at nå knock-out fasen

Frandsen i aktion for Porto i CL.
Frandsen i aktion for Porto i CL.Robert Ghement / EPA / Profimedia
Fredericia spiller torsdag aften deres første kamp på hjemmebane i Champions League nogensinde, og der er ikke mange spillere på holdet, der har erfaring med at deltage i den fornemste håndboldturnering for klubhold. En undtagelse er dog målmand Sebastian Frandsen, der tidligere har spillet i turneringen for Porto. Og han ser frem til udfordringen, der ligger forude, i første omgang mødet med et andet, portugisisk hold.

Fredericia fik lidt af en premiere i Champions League, da de tabte med 38-27 i Bukarest i den første kamp. Nu venter så endnu en stor opgave i Sporting, der torsdag aften gæster Middelfart Sparekasse Arena.

Følg kampen hos Flashscore

Og for Sebastian Frandsen bliver det en svær, men på ingen måde uoverskuelig opgave at løse. Både i 2021/22 og 22/23 stod han for Porto i mesterholdenes turnering, men han ser særligt frem til at dele det med et dansk hjemmebanepublikum.

"Jeg ser frem til det. Det er sjove kampe. Det bliver fedt at se, hvordan vores hold spiller i EHF Champions League i kampe mod de bedste hold i Europa, og ikke mindst om vi kan stå distancen, og om det kan være så godt, som vi måske egentlig føler, at det er. Det er altid sjovt at spille i EHF Champions League, men det bliver fedt at spille det med et dansk hold," siger Frandsen til EHFs hjemmeside forud for opgøret.

Den over to meter høje Frandsen glæder sig til at genbesøge både storholdet Paris og Sporting på hjemmebanen i Lissabon i løbet af turneringen, men Fredericia er ikke kommet til turneringen for at gå på sightseeing.

"Som hold har vi et mål om at gå videre til knockout-fasen. Det skal vi turde håbe på, og det må alle hold turde håbe på, når de er med i EHF Champions League. Personligt ser jeg frem til at få nogle gode oplevelser og gøre det så godt som muligt. Det bliver sjovt at teste os selv mod de største hold."

Den erfarne keeper ved, at nogle af hans yngre og mere "grønne" holdkammerater nok har nogle sommerfugle i maven, men han understreger, at han har stor tillid til, at de kan håndtere presset.

"Jeg har nok nogle tips, jeg kan give dem, men jeg tror på, at man i det lange løb skal gøre sig sine egne erfaringer. Men hvis nogen har brug for råd eller hjælp, ved jeg, at både jeg selv og mine andre holdkammerater, som har spillet i EHF Champions League før, er klar til at give lidt hjælp. Men det handler mest om at gøre sig sine egne erfaringer og løse tingene på de måder, der fungerer for den enkelte," siger Frandsen.

Der kommer dog ikke til kun at være et mentalt pres, men også et fysisk, for sideløbende med Champions League skal den hjemlige liga naturligvis også passes. Og det er også nyt land for Fredericia.

"Det kræver noget andet af dig, end når du kun spiller i den hjemlige turnering. Det bliver helt sikkert en udfordring, som vi skal se på og være gode til at løse, men som alt andet må vi tage det skridt for skridt. Måske vil det gå rigtig godt, måske vil det give os en masse udfordringer, så det bliver spændende at se."