Håndbold-gigant godt på vej mod tidligere tiders storhed

Tidligere håndbold-gigant godt på vej mod tidligere tideres storhed
Tidligere håndbold-gigant godt på vej mod tidligere tideres storhedProfimedia
Den tidligere håndboldstormagt Larvik er i gang med at finde tilbage mod tidligere tiders storhed. Søndag sikrede de sig således bronze i kampen om den norske titel efter en sejr på 25-24 mod Sola.

De danske landsholdsspillere Lene Rantala, Karen Brødsgaard og Merete Møller var blandt profilerne på holdet, da Larvik vandt 18 ligatitler i træk i perioden mellem 1999 til 2017, foruden Champions League-trofæet i 2011.

Den totale dominans endte dog med betalingsstop, fyringer og tvangsnedrykning til den næstbedste række i 2019, da de ikke kunne indhente licensen til at spille i Eliteserien.

Siden har de tålmodigt kæmpet sig tilbage til toppen i norsk håndbold. bl.a med hjælp af klubbens helt store ikon Heidi Løke, der tidligere er kåret som verdens bedste håndboldspiller.

Løke spiller stadig en stor rolle på holdet på trods af, at hun er blevet 41 år i dag.

Larvik førte med ét mål ved pausen, og holdt føringen i anden halvleg i en ren gyserafgørelse, hvor de endte med at vinde 25-24 efter at Sola misbrugte en stor chance med få sekunder tilbage. Dermed sikrede Larvik sig bronzen.

Finalen spilles senere på søndag. Det er mellem Vipers og Storhamar.