Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Odense-træner skrottede håndbolden totalt i tre år: Ekstremt vigtigt

Ole Gustav Gjekstad besluttede sig for at være væk fra håndboldlivet fra 2015 til 2018
Ole Gustav Gjekstad besluttede sig for at være væk fra håndboldlivet fra 2015 til 2018NTB / Alamy / Alamy / Profimedia
Odenses træner Ole Gustav Gjekstad har fortalt, at han mellem 2015 og 2018 besluttede sig for at tage en pause fra håndbolden for at få andre perspektiver på ansvaret som leder gennem andre sider end idrætsverdenen.

Gjekstad stoppede i 2015 i Larvik og sagde derefter nej til  fire gode tilbud fra landshold og topklubber i Europa. I 2015 blev han i stedet "direktør for præstationsudvikling" i forsikringsbranchen.

"Det var ekstremt vigtigt", siger Gjekstad til det norske medie VG. "Jeg havde meget mere at give. Det var god voksenuddannelse, mener han og uddyber: Perioden uden for håndbold betød meget for mig rent ledelsesmæssigt."

"Jeg har fået et lidt andet perspektiv på livet og har været involveret i meget mere komplekse processer end håndbold. For mig har det været ekstremt lærerigt at være i andre kulturer end sport", siger Gjekstad, som nylig blev ansat som ny norsk landsholdstræner, når Thorir Hergeirssons stopper i slutningen af året."

Gjekstad tog et lignende initiativ i 2008, hvor han havde været spiller og træner i 20 år. 

"Jeg arbejdede med rekruttering af ledere. Det var også vigtigt. Jeg mødte mange mennesker. Det har jeg haft en finger med i siden 1997. Jeg har arbejdet med ledelsesudvikling, hvor end jeg har været", siger han.

Gjekstad stod også i spidsen for Odense Håndbold, da holdet lørdag satte en tre-måls-føring over styr i den afgørende fase mod de tidligere Champions League vinder fra Vipers Kristiansand og tabte 26-24.