Svensk målmand er gået fra pensionisttilværelse til Final 4: Det er et eventyr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Svensk målmand er gået fra pensionisttilværelse til Final 4: Det er et eventyr

Mikael Aggefors kan være godt tilfreds med sit comeback.
Mikael Aggefors kan være godt tilfreds med sit comeback.FRANK MOLTER/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
Mikael Aggefors havde egentlig sagt farvel til livet i Europas største håndboldhaller, men grundet målmandsproblemer i topklubben Magdeburg blev svenskeren trukket tilbage ind i den professionelle håndboldverden.

Der var en smule panik at spore hos den tyske håndboldklub Magdeburg, da de i starten af foråret fik en nedslående nyhed. 

Den schweiziske målmand Nikola Portner blev i marts testet positiv for stoffet metamfetamin. Det resulterede i, at de forsvarende Champions League-vindere måtte ud og finde en ny målmand. 

Her faldt valget på den ellers pensionerede svensker Mikael Aggefors. Den 39-årige målvogter havde ellers lagt harpiksen på hylden næsten et år forinden, men nu står han i en Final4 med de nykårede tyske mestre. 

Aggefors har haft en succesrig tilbagevenden til håndboldbanen. Selvom den rutinerede svensker ikke er førstevalg i buret, så har han allerede været med til at vinde DHB Cup og det tyske mesterskab. 

Den svenske målmand kan da næsten heller ikke selv tro på, hvad der sker lige nu.

"Det er et eventyr, der er ved at ske. Det er en stor fest. Alt ved det er bare sjovt: at være her, at spille håndbold med det her hold igen, at vinde pokalen og mesterskabet og nu Final4 i Champions League. Det er et eventyr. Jeg er virkelig glad for at være en del af det,” fortalte Mikael Aggerfors ved Magdeburgs mesterskabsfejring ifølge mediet Handball-World.

Mikael Aggefors stoppede egentlig sin aktive karriere i Aalborg Håndbold sidste sommer, hvorefter han vendte hjem til sin tidligere klub Alingsås HK i Sverige, hvor han begyndte som målmandstræner samtidig med sit fuldtidsjob som består i at udvikle hjemmesider.

Den svenske målmand kom til Aalborg tilbage i 2016, og i 2021 var han sammen med Aalborg i Final4. Denne gang skal Aggefors forsøge at knuse sin tidligere nordjyske arbejdsgivers Champions League-drømme.

Skulle det ende med en stor triumf i weekenden for Magdeburg, hvor tyskerne kan genvinde den prestigefulde turnering, så får

Mikael Aggefors et par dage til at fejre det hele, inden hverdagen melder sig.

”Jeg skal tilbage på arbejde næste onsdag,” siger målmanden ifølge Handball-World. 

Allerede tirsdag rejser Aggefors tilbage til Göteborg.

Kampen mellem Magdeburg og Aalborg spilles lørdag klokken 15:00, og du kan følge den her.