Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Magdeburg besejret i finale: Ungarsk storhold vinder første internationale titel i 16 år

Veszprém KC hentede torsdag aften klubbens største trofæ siden 2008.
Veszprém KC hentede torsdag aften klubbens største trofæ siden 2008.ČTK/AP/Amr Nabil
I et dramatisk og tæt opgør endte ungarske Veszprém KC torsdag aften med at besejre SC Magdeburg i VM-finalen for klubhold i håndbold. Dermed vinder det ungarske storhold sin første internationale titel mere end halvandet årti.

Torsdag aften stod det tyske storhold SC Magdeburg for fjerde gang i træk i finalen i VM for klubhold i håndbold. Her mødte de forsvarende tyske mestre med blandt andre Magnus Saugstrup på holdet ungarske Veszprém KC og efter en dramatisk afslutning kunne sidstnævnte fejre en sejr på 34-33.

Efter en flyvende start af det ungarske mandskab, der bragte sig foran med 3-0 ganske hurtigt, fik Magdeburg-chef Bennet Wiegert rettet op på tingene, og selvom tyskerne i løbet af første halvleg ligeledes fik opbygget en tremålsføring, var det hele stort set lige ved pausen, 14-13 i Magdeburgs favør.

Veszprém, anført af et stærkt spillede fransk makkerpar i form af Nedim Remili og Ludovic Fabregas, fik efter pausen lagt god afstand til Magdeburg, og var såmænd helt oppe at føre med fire mål, før Magdeburg, der foruden Magnus Saugstrup også havde Michael Damgaard med, fik udlignet før slutsignalet lød.

Derfor skulle det hele afgøres i forlænget spilletid, og her formåede Xavier Pascuals ungarske tropper lige præcis at trække længste strå, hvor særligt målvogter Rodrigo Corrales imponerede med redninger på afslutninger af både tyske Lukas Mertens og svenske Isak Persson.

Dermed formår Magdeburg ikke at forsvare VM-titlen, der for første gang i turneringens historie, der strækker sig tilbage til 1997 og i år blev afholdt for gang nummer 17, altså har et ungarsk mandskab som de vindende hold.

Samtidig var det tredje år i streg, at finalen skulle afgøres i forlænget spilletid, efter netop Magdeburg i 2022 og 2023 fik skovlen under henholdsvis FC Barcelona og Füchse Berlin, inden det i denne omgang altså blev Magdeburg selv, der måtte strække gevær.

Tredjepladsen gik til hjemmebaneyndlingene fra Al Ahly, der noget overraskende formåede at besejre FC Barcelona, der har vundet turneringen rekordmange fem gange, med 32-29. Det er første gang siden 2014, hvor qatarske Al-Sadd nåede finalen, at et ikke-europæisk mandskab slutter i top tre.

På turneringens hold, der blandt andet byder på føromtalte Nedim Remili som turneringens bedste spiller såvel som målvogter Rodrigo Corrales mellem stængerne, er der intet dansk islæt. Med fire spillere dominerer Veszprém holdet.

Titlen er Veszpréms første internationale titel i 16 år. Således skal man altså helt tilbage til 2008 for at finde seneste internationale trofæ. Her vandt det ungarske storhold EHF Cup Winners’ Cup – der i 2012 blev lagt sammen med EHF Cup og blev til EHF European League – med en finalesejr over Rhein-Neckar Löwen.

Til gengæld har holdet fra Veszprém tæt på Balatonsøen vundet det ungarske mesterskab imponerende 12 gange siden da, herunder de seneste to sæsoner i træk, efter SC Pick Szeged ellers havde overtaget tronen.