Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Færøsk profil er i ekstase efter håndboldsensation: Ved ikke, hvordan vi skal fejre det

Óli Mittún scorede tre mål i lørdagens uafgjorte kamp mod Norge.
Óli Mittún scorede tre mål i lørdagens uafgjorte kamp mod Norge.Soeren Stache/DPA Picture-Alliance via AFP
THW Kiel-playmakeren Elias Ellefsen à Skipagøtu skabte ekstatiske scener blandt de 4-5.000 færøske tilskuere i hallen i Berlin, da han i de sidste sekunder på et straffekast gjorde det til 26-26 mod Norge ved EM i håndbold.

Efter kampen havde holdkammeraten Óli Mittún, der også er Skipagøtus fætter, svært ved at sætte ord på den sensation, som lilleputnationen havde leveret.

"Jeg ved ikke, hvad jeg tænker. Alt går igennem mit hoved."

"Vi spiller uafgjort mod et af de bedste hold i verden. Jeg ved ikke, hvordan vi skal fejre det. Det er virkelig stort det her. Det er det største på Færøerne nogensinde, tror jeg," siger 18-årige Mittún til TV 2 Sport.

Det ene point var det første nogensinde til Færøerne i slutrundesammenhæng.

Hele kampen igennem havde et hårdt kæmpende færøsk mandskab hængt på de norske verdensstjerner.

"Jeg tror ikke, man kan sætte ord på det her. Vi er lidt mere end 50.000 mennesker på Færøerne, og så spiller vi uafgjort mod så stort et hold med stjerner overalt. Det er helt sindssygt, det her," siger Óli Mittún efter det ene point.

Resultatet betyder, at Færøerne, der har danske Peter Bredsdorff-Larsen som træner, holder liv i den spinkle drøm om at gå videre fra gruppespillet.

Det kræver dog, at Færøerne i den sidste gruppekamp slår Polen, mens Norge skal tabe til Slovenien. Derudover skal Færøerne indhente Norges målscorer, der inden sidste runde er 14 mål bedre end Færøernes.