Sensationen udeblev: Færøerne gik ned i slutfase mod slovenske favoritter

Sensationen udeblev: Færøerne gik ned i slutfase mod slovenske favoritterProfimedia
Færøerne fulgte godt med ind til der manglede ca. 20 minutter af kampen mod Slovenien. Men så begyndte kræfterne langsomt at slippe op for Peter Bredsdorff Larsens mandskab, der endte med at tabe 32-29 til de slovenske favoritter.

Færøernes håndboldherrer snusede i anden halvleg til sensationen, men endte med et hæderligt nederlag i deres EM-debut torsdag aften.

32-29 vandt storfavoritten Slovenien efter en koncentreret afslutning på opgøret, der havde anslået omkring 5000 færinger - eller i underkanten af hver tiende færing - på lægterne i Berlin.

Færøerne, som har danske Peter Bredsdorff-Larsen som landstræner, spillede helt lige op med slovenerne i første halvleg, og efter 13-13 ved pausen kom færingerne endda foran 17-15 i starten af anden halvleg.

Men Slovenien strammede gevaldigt op i begge ender og sejrede slutteligt forholdsvist sikkert efter 25 stærke afsluttende minutter.

Den 21-årige THW Kiel-spiller Elias Ellefsen á Skipagøtu og den jævnaldrende Hákun West av Teigum fra Füchse Berlin gik som forventet forrest for Færøerne og lavede henholdsvis ni og otte mål.

Historien var stort set den samme i opgøret mellem Portugal og Grækenland i Danmarks gruppe F.

Grækerne EM-debuterede som stor underdog, men fik tændt godt op under Olympiahalle i München med både stor fight og seværdigt angrebsspil.

Portugal var foran med fire ved pausen, men Grækenland fik udlignet til 19-19 i starten af anden halvleg, inden portugiserne fik justeret på tingene i en timeout og blandt andet lukkede helt ned for grækerne i en længere periode.

Slutteligt endte det 31-24 til Portugal, som mandag er Danmarks sidste modstander i gruppen. Grækenland venter Nikolaj Jacobsens tropper lørdag.

Danmark åbner senere torsdag sit EM, når det går løs mod Tjekkiet i München.