Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tjekkiets målmand storroser Niklas Landin: Han er lige så elegant som Federer

Målmand Tomas Mrkva under en kamp for Tjekkiet
Målmand Tomas Mrkva under en kamp for TjekkietProfimedia
Målmand Tomáš Mrkva ser frem til en duel med stjernen Niklas Landin før det tjekkiske holds åbningskamp mod Danmark ved EM i håndbold. Han sammenligner den tidligere Kiel-målmand med tennislegenden Roger Federer på grund af hans elegante stil.

Torsdagens åbningskamp mod danskerne bliver så meget desto mere interessant for Mrkva eftersom han spillede sammen med Landin i Kiel i sidste sæson. Desuden spiller han i øjeblikket sammen med den berømte målmands lillebror, fløjspilleren Magnus.

"Jeg ser frem til at møde Niklas. Sæsonen med ham var perfekt, jeg synes også, vi passer sammen menneskeligt, ikke kun sportsligt. Vi udgjorde en perfekt duo, som til sidst bragte vores klub til titlen," siger Mrkva til tjekkiske medier.

"Selvfølgelig har vi allerede udvekslet et par beskeder. Danskerne er ikke så gode til den slags drillerier. Jeg ser også frem til Magnus. Da vi sagde farvel i klubben, ønskede vi hinanden en glædelig jul, et godt nytår, og at vi ville ses i München", tilføjede han.

Landin blev kåret til verdens bedste håndboldspiller i 2019 og 2021. "Jeg sammenlignede ham engang med Roger Federer i hans storhedstid. Hans redninger ser så elegante ud, at man tænker, at det slet ikke er muligt. Han ved præcis, hvad han skal gøre," siger Mrkva.

"På den ene side er det en gave fra Gud, på den anden side hårdt arbejde, som jeg var i stand til at se hver dag i hallen. Den blanding gør ham til den, han er. Men alle har svagheder, det vil jeg tale med gutterne om inden kampen" siger Mrkva.

Mesterskabet bliver endnu mere interessant for ham, fordi han, ligesom flere andre tjekkiske spillere, har base i Tyskland.

"Ikke kun vi spillere, men også fansene har noget at se frem til. Det bliver på højeste niveau. Tyskerne vil gerne gøre en utrolig reklame for sig selv", lyder det fra Mrkva.

Den tjekkiske målvogter er dog i fare for at misse opgøret med en skade.

Kampen starter torsdag aften kl. 20:30, og kan følges direkte i Flashscores Match Centre.