Velsmurt dansk turbo-offensiv kører sagesløse hollændere over i Norge

Der var ild i Aaron Mensings højrehånd søndag eftermiddag.
Der var ild i Aaron Mensings højrehånd søndag eftermiddag. Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix
Holland var chanceløse, da de søndag eftermiddag mødte Danmark i Golden League. I norske Straume, tæt på Bergen, kørte Nicolaj Jacobsens tropper således Kay Smits og Co. over med en overbevisende sejr på 40-23.

Tre ud af tre, 100 procent sejrsrate, fuldt udbytte. Det er konklusionen ovenpå de tre Golden League kampe, der i novembers første dage er blevet afviklet i Norge

For søndag eftermiddag kørte en velfungerende dansk offensiv over et hollandsk mandskab, der ikke havde noget modsvar til spillere som Mathias Gidsel, Aaron Mensing og Emil Madsen

Således kunne Nicolaj Jacobsens tropper efter en times håndbold konstatere en tydelig sejr på 40-23 over hollænderne efter sejrene over først Norge og efterfølgende Spanien i Sotra Arena i Straume tæt på Bergen.

Allerede i første halvleg fik danskerne skudt sig varme og spadserede igen og igen gennem et hollandsk forsvar, der slet ikke kunne dæmme op for danskernes lynhurtige afvikling. Til gengæld havde hollænderne også fint skub i egen offensiv, og derfor var det ”blot” en føring på syv mål, danskerne kunne gå til pause med, 20-13.

Netop syv mål stod GOG-bagspilleren Aaron Mensing for på lige så mange forsøg i løbet af første halvleg, hvor den 25-årige sønderjyde indgik i et stærkt samarbejde med Mathias Gidsel og Rasmus Lauge.

Efter pausen var der dog anledning til at eksperimentere lidt, og derfor prøvede Nicolaj Jacobsen to venstrehåndede spillere af i bagkæden, da Mathias Gidsel fik følgeskab af Mensings holdkammerat på Fyn, Emil Madsen, mens bundrutinerede Mads Mensah agerede bindeled.

Det fungerede præcis lige så godt, i hvert fald på papiret, for udfaldet var det præcis samme i anden halvlegs halve times håndbold: 20 danske scoringer, denne gang dog kun med 10 hollandske indkasseret.

Ligesom Aaron Mensing var Emil Madsen knivskarp på sine afslutninger og scorede, præcis som holdkammerat Mensing, syv mål på en enkelt halvleg, men søndagens danske topscorer blev dog ikke overraskende Mathias Gidsel, der også blev kåret som kampens spiller.

Dermed kan Nicolaj Jacobsen sætte punktum for tre vellykkede kampe i Norge, hvor formen op mod de forestående europamesterskaber er blevet pudset af, endda med lejlighed for at spare profiler undervejs, som i søndagens opgør hvor hverken Mikkel Hansen eller Henrik Møllgaard blev bragt i spil.