Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Erfaren ligatræner ser Aalborg som storfavoritter: Et spørgsmål om ’best of the rest’

Opdateret
Thomas Arnoldsen og Co. er ifølge Peter Bredsdorff-Larsen de klare favoritter til det danske mesterskaber i denne sæson.
Thomas Arnoldsen og Co. er ifølge Peter Bredsdorff-Larsen de klare favoritter til det danske mesterskaber i denne sæson.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ifølge den mangeårige ligatræner og nuværende færøske landstræner, Peter Bredsdorff-Larsen, er det længe siden, at Aalborg Håndbold har været større favoritter til det danske mesterskab, end de i denne sæson er. Til gengæld kan der blive stor spænding i kampen om den finaleplads, som aalborgenserne forventeligt ikke vil sætte sig på. Det fortæller den erfarne dobbelte mestertræner til Flashscore.dk inden lørdagens topkamp mellem netop Aalborg og GOG.

Aalborg Håndbold er blot blevet danske mestre i én af de seneste tre sæsoner. Både i 2022 og 2023 måtte det storsatsende nordjyske hold se sig slået af GOG i finaleserien, før det i seneste sæson endelig blev til et nyt mesterskab, da sæsonens store overraskelse, Fredericia HK, blev slået i finalen.

Og spørger man Peter Bredsdorff-Larsen, mangeårig ligatræner hos blandt andre Bjerringbro-Silkeborg og nuværende færøsk landstræner såvel som sportslig ansvarlig i Aarhus Håndbold, så ville det være en overraskelse, hvis ikke aalborgenserne gentager mesterskabet i denne sæson. Det fortæller den 57-årige håndboldtræner til Flashscore.dk.

”Set over en sæson vil det helt klart være Aalborg Håndbold, der er mest langtidsholdbare og kan levere en stabil indsat på det niveau, der skal til for at vinde til sidst. Udfordringen for dem er lidt den danske model, hvor det hele trods alt bliver afgjort på en uges tid, når vi når ind i maj-juni.”

”I den sammenhæng vil der altid være mulighed for, at et andet hold kan snyde Aalborg for guldet. Men det er lang tid siden, at sandsynligheden for at Aalborg vinder har været større, end den er nu,” kommer det fra Bredsdorff-Larsen til Flashscore.dk.

Alligevel påpeger den erfarne ligatræner, der både i 2010 og 2016 blev dansk mester med henholdsvis AaB Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg, at det absolut ikke er givet, at aalborgenserne vinder en finaleserie, for i disse serier kan det hurtigt blive marginalerne, der er afgørende, og dertil har Aalborg andre prioriteter at tage højde for.

”Særligt ambitionerne om at komme med i Final Four (i Champions League, red.) igen kan spille en rolle, for det betyder, de har meget store forstyrrelser i den periode, hvor det hele bliver afgjort, så det kommer til at kræve en masse af Aalborg, men de har også en trup, der kan håndtere det.”

”Men man skal bare være ydmyg overfor de her finalekampe, for uanset hvem Aalborg møder, vil de være kæmpefavorit, og det er altid en ubehagelig indgang til sådan nogle kampe,” pointerer Bredsdorff-Larsen.

I øjeblikket må Maik Machulla og Co. undvære den til Danmark hjemvendte stjernemålvogter Niklas Landin, der efter en knæskade pådraget under sommerens OL er blevet opereret, men ifølge Peter Bredsdorff-Larsen kan Aalborg i det store hele kapere enkelte skader, også i en eventuel finaleserie.

”Bredden kan vise sig ikke at være så vigtig til sidst, men Aalborg kan tåle skader, flere skader endda, og stadigvæk være favorit. Så de har både topniveauet og bredden, så selvom der er et par skader vil de stadig være favorit, selvom der selvfølgelig er forskel på, hvilke spillere der kan være skadet,” kommer det fra den færøske landstræner til Flashscore.dk.

Bredt felt af mulige finaledeltagere

Mens Bredsdorff-Larsen altså føler sig temmelig overbevist om, at Aalborg Håndbold kommer til at indtage den ene af de to finalepladser i kampen om sæsonens danmarksmesterskab, så bliver opgøret om den anden plads måske mere interessant at følge med i.

”Styrkeforholdet er lidt ligesom sidste år. Det bliver lidt et spørgsmål om ’best of the rest,’ som Fredericia HK blev sidste år og kom i finalen. De var ikke bedre end så mange andre, som var favoritter til at komme med i medaljespillet, men Fredericia var dem, der klarede sig bedste blandt de hold, der var i spil til at komme i finalespilet,” fortæller Bredsdorff-Larsen.

Peter Bredsdorff-Larsen, der tidligere var assistenttræner for det danske herrelandshold gennem en længere periode, herunder kortvarigt i perioden med islandske Guðmundur Guðmundsson som landstræner, har absolut intet at udsætte på netop Guðmundssons fornemme sæson i Fredericia HK, men påpeger alligevel at finalepladsen også skyldes underpræsteren fra øvrige forhåndsfavoritter.

”Fredericia spillede en fantastisk sæson, og det var helt fortjent, at de kom i finalen, men det var også et udtryk for, at der var andre hold, der ikke leverede på det niveau, som de havde ønsket sig at levere på. Så det kan i høj grad tilskrives Fredericia, men det også manglende niveau hos en række af de andre hold, og sådan ser jeg det også i år med et felt af mulige finaledeltagere mod Aalborg,” forklarer Bredsdorff-Larsen.

Skjern Håndbold er kommet tøvende fra land i denne sæson, men Peter Bredsdorff-Larsen tror på, at de på den lange bane kan være finalekandidat.
Skjern Håndbold er kommet tøvende fra land i denne sæson, men Peter Bredsdorff-Larsen tror på, at de på den lange bane kan være finalekandidat.Flashscore

Det er fortsat meget tidligt i sæsonen, der er endnu kun afviklet fem runder af den danske herrehåndboldliga, men alligevel tør Bredsdorff-Larsen allerede nu godt at pege på en række hold som potentielle finaledeltagere.

”Jeg synes, GOG på virkelig kort tid har fået skiftet meget alvorligt ud i truppen og alligevel leverer på et meget højt niveau, så GOG er selvfølgelig en stor favorit. Det var de også sidste år, men måske er deres chance endnu bedre i år, for der er noget, der tyder på at sammensætningen af truppen er rigtig fin, og Kasper Christensen har hurtigt fået sat det godt sammen,” vurderer Bredsdorff-Larsen, som dog også gerne vil udpege en række mandskaber, hvoraf et de seneste sæsoner har haft svært ved at leve op til tidligere tiders præstationer.

”Fredericia er der igen, Bjerringbro-Silkeborg har også meget store profiler, der kan bringe dem langt. Selvom Skjern har fået en knapt så god start, så er det stadig et hold med spillere, der også ville kunne spille dem i finalen. Jeg synes heller ikke, man skal udelukke TTH Holstebro, der så småt er ved at finde sig selv igen og nærmer sig noget niveau, der gør at de måske kan blande sig i medaljerne igen,” fortæller Bredsdorff-Larsen til Flashscore.dk

Hårdt program kan komme sølvvindere til gode

Netop Fredericia HK var seneste sæsons helt store oplevelse, efter Guðmundssons mandskab først sluttede fornemt som nummer to i grundspillet, før de fortsatte takterne i slutspillet ved at toppe deres slutspilsgruppe foran Skjern Håndbold, GOG og TMS Ringsted, inden Ribe-Esbjerg HH blev ekspederet ud i semifinalen.

Andenpladsen i seneste sæson har dermed også sendt fredericianerne ud i europæisk håndbold, hvor der i øjeblikket spilles Champions League-håndbold i en svær gruppe med blandt andre Füchse Berlin, de nykårede verdensmestre Veszprém KC og franske Paris Saint-Germain.

”Det er en meget hård sæson, Fredericia er i gang med. Man skulle jo synes, at når det er et Champions League-hold, så har de også kvaliteten, og det synes jeg knapt nok, at de har. Det har nogle Champions League-kampe jo også vist, og de har også haft det svært i den danske håndboldliga. De har klaret den, men de har haft nogle svære kampe,” kommer det fra Bredsdorff-Larsen til Flashscore.dk

Fredericia HK har tabt deres første tre Champions League-opgør med kombinerede 33 mål, men den hårde oplevelse kan måske komme mandskabet til gode i sæsonafslutningen.
Fredericia HK har tabt deres første tre Champions League-opgør med kombinerede 33 mål, men den hårde oplevelse kan måske komme mandskabet til gode i sæsonafslutningen.Flashscore

Hidtil er det altså blevet til tre slemme nederlag for Fredericia, der særligt fik ørerne i maskinen mod portugisiske Sporting CP med et nederlag på utrolige 18 mål, men ifølge Bredsdorff-Larsen er der også muligheder i den benhårde proces.

”Man modnes af at spille de her hårde kampe. Mange af spillerne er jo relativt uerfarne spillere på internationalt niveau, og de modnes af de her kampe og den her vinter. Så det kan sagtens være, at Fredericia bliver slået ud af Champions League i den indledende runde, men på den måde vil de også have tid til at restituere og gøre sig klar til slutspillet med den erfaring, de har fået,” siger Bredsdorff-Larsen.

Derfor vil den erfarne ligatræner da heller ikke på forhånd afskrive seneste sæsons sølvvindere, selvom GOG altså i øjeblikket med en stærk start med 10 point i fem kampe ligner det umiddelbart bedste bud på en finalemodstander til Aalborg i sæsonens afslutning.

”Der bliver slidt på Fredericia i øjeblikket og de næste måneder, men når vi kommer hen i slutningen af sæsonen, kan det være, at man kan høste frugterne af det, simpelthen få rebooted og genopladet batterierne, og så ellers nyde godt af den enorme modstand, de har været udsat for i løbet af vinteren og bruge den positivt i de her slutspilskampe, så jeg vil ikke afvise, at Fredericia kan stå der til sidst i finalen igen,” lyder det fra Bredsdorff-Larsen.

Mens netop Fredericia HK ikke er i aktion denne lørdag, venter der til gengæld en lækkerbisken, når GOG hjemme på Fyn møder Aalborg Håndbold i et vaskeægte topopgør mellem ligaens øjeblikkelige nummer et og to. Søndag er Fredericia til gengæld på halgulvet i et hjemmeopgør mod Nordsjælland Håndbold.