Vildt comeback i Holstebro: Aalborg overvinder stort efterslæb

En storspillende Thomas Arnoldsen blev lørdag topscorer for Aalborg Håndbold, da de forsvarende mestre leverede et stort comeback.Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den forsvarende danske mester, Aalborg Håndbold, besejrede TTH efter at have været bagud med syv mål.

Aalborg Håndbold vandt 36-33 på udebane over TTH Holstebro i herrernes håndboldliga efter at have været bagud med syv mål i anden halvleg.

Med sejren overtager Aalborg ligaens andenplads fra Bjerringbro-Silkeborg.

Inden lørdagens opgør havde TTH ikke slået Aalborg i de seneste otte indbyrdes opgør, og den statistik blev der ikke lavet om på, selv om det så sådan ud på et tidspunkt.

Aalborg var endnu en gang uden Niklas Landin på grund af en skade, og stregspilleren René Antonsen og venstrefløjen Sebastian Barthold var heller ikke klar til lørdagens opgør.

Gæsterne fra Aalborg kom bragende fra start og bragte sig foran 3-0. Men hjemmeholdet kom hurtig igen på 3-3, og herfra fulgtes de to mandskaber ad.

I begge ender spillede holdene sig til store chancer, hvilket afspejlede sig i de to målvogteres redningsprocenter.

Tilskuerne i Gråkjær Arena blev forkælet med smukke scoringer fra blandt andre Aalborgs Thomas Arnoldsen og TTH's Edwin Aspenbäck.

I løbet af første halvleg var det TTH, der først fik styr på defensiven.

I det 23. minut kom TTH foran med tre mål, og det forspring formåede hjemmeholdet at holde frem til pausen, hvor der stod 17-14.

TTH kom bedst ud fra omklædningsrummet, og bare fire minutter inde i anden halvleg var tremålsføringen blevet til en syvmålsføring.

Men Aalborg indsnævrede stille og roligt TTH's føring, og med 14 minutter tilbage var stillingen 27-24. Og så var det til at se på aalborgenserne, at de kunne skimte et comeback i horisonten.

Aalborg fik gjort det til et intenst opgør, og i det 50. minut kom udligningen til 29-29. Bare minuttet senere var gæsterne foran på mål af Thomas Arnoldsen.

Scoringen gjorde noget ved hjemmeholdet, og Aalborg begyndte at trække fra - blandt andet takket være en storspillende Anton Hellberg, der fandt melodien i målet.

Værternes Thomas Arnoldsen blev kampens topscorer med syv scoringer.

Undervejs i opgøret blev Aalborgs 31-årige venstrefløj Buster Juul den mest scorende spiller i Aalborgs historie. Han overtog rekorden fra den nu pensionerede norske spiller Håvard Tvedten.

GOG vandt også lørdag, da ligaens førerhold besejrede Sønderjyske på hjemmebane med 30-29 efter at have været bagud 27-29 med under to minutter tilbage af kampen.

Hjemmeholdets venstreback Frederik Tilsted sørgede for sejren med en scoring i kampens sidste sekund.