Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fremtid fortsat uvis i århusiansk kaosklub: Næstformand og direktør er nu også væk

Heine Eriksen blev i slutningen af maj fyret. Nu er også Mads H. Winther fortid i den århusianske klub.
Heine Eriksen blev i slutningen af maj fyret. Nu er også Mads H. Winther fortid i den århusianske klub. Ole Nielsen
Tirsdag fratrådte næstformand Mads H. Winther sin post i bestyrelsen i Aarhus United, mens han samtidig også fratrådte sine stillinger som både administrerende direktør og sportslig ansvarlig i den århusianske håndboldklub, der siden midten af maj har været i kaos. Det meddeler klubben i en pressemeddelelse onsdag.

Det har været nogle tumultariske uger for den århusianske kvindehåndboldklub Aarhus United, siden man i midten af maj kunne fortælle, at cheftræner Heine Eriksen var blevet suspenderet ovenpå en spillerhenvendelse til bestyrelsen om cheftrænerens ledelsesstil.

I kølvandet fulgte først en åben ordkrig mellem bestyrelsesformand Jan Snogdal og klubbens næstformand såvel som administrerende direktør og sportslig ansvarlige, Mads H. Winther, da sidstnævnte ubetinget positionerede sig på Eriksens side af sagen.

Kort efter kunne klubben i en pressemeddelelse underskrevet Snogdal fortælle, at Heine Eriksen nu var afskediget sit virke i Aarhus United, men ikke længe efter forduftede Jan Snogdal i ly af nattens mulm og mørke fra sin post som bestyrelsesformand. Uden forklaring, uden nogen offentlig udmelding.

Nu er der så nyt i sagen, for tirsdag valgte Mads H. Winther at trække sig fra samtlige af sine poster i den århusianske klub. Og det var ikke så få endda. Foruden sin rolle som næstformand i bestyrelsen var Winther nemlig også både administrerende direktør og sportslig ansvarlig.

I et opslag på sin Facebook-profil fortæller Mads H. Winther, at han ikke længere kunne genkende projektet i den århusianske håndboldklub og skriver: ”Personligt er min kærlighed til AARHUS UNITED for stor til at kunne fortsætte mit virke i noget som ikke længere er ”mit” og som jeg ikke kunne se mig selv i. Jeg håber fortsat det bedste for AARHUS UNITED.” 

På klubbens hjemmeside er der samtidig udsendt en pressemeddelelse, hvori en ny bestyrelse præsenteres. Foruden Mads H. Winther har også Marianne Hartvigsen trukket sig fra sin post som medlem af bestyrelsen i Aarhus United, og således er Mette Holzmann eneste tilbageværende bestyrelsesmedlem fra den nu imploderede århusianske bestyrelse.

I pressemeddelelsen takker Aarhus United sin nu forhenværende næstformand, administrerende direktør og sportslige ansvarlige for sit arbejde i klubben.

”Mads’ indsats har haft en uvurderlig betydning for kvindeelite-håndbold i Aarhus og AARHUS UNITED, og for talentudviklingen i byens samarbejdsklubber, der har en særlig plads i Mads’ håndboldhjerte, og i AARHUS UNITED vi er (sic) glade for, at byens U19 projekt får glæde af Mads’ erfaring, arbejdsomhed og kæmpe håndboldhjerte i fremtiden.”

I føromtalte indlæg på Facebook bekræfter Mads H. Winther at han fremadrettet vil være involveret i det århusianske U19-projekt: ”Jeg vil dedikere min fortsatte brændende United-flamme til byens fantastiske U19-projekt, som jeg sammen med gode kræfter er ved at udrulle med en målsætning om at skabe de optimale forhold for talentfulde unge kvinder, som vil håndbolden og fællesskabet.” 

Samtidig fortæller Aarhus United, at der per 20. juni er konstitueret både ny bestyrelse og direktion. Den nye bestyrelse består af Jacob Timmermann, Bertel Kjærulff og Mette Holzmann, mens direktionen for nuværende består af føromtalte Timmermann såvel som Bjarne Jakobsen.

Bestyrelsen beder samtidig om arbejdsro og påpeger, at der ikke er mulighed for yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.