Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Trods manglende cheftræner: Spillertilgang i århusiansk håndboldklub

Sofia Deen har tilbragt de seneste to sæsoner i Frankrig.
Sofia Deen har tilbragt de seneste to sæsoner i Frankrig.Profimedia
Aarhus United får i den kommende sæson tilgang af bagspilleren Sofia Deen, der efter to sæsoner i Frankrig vender tilbage til den bedste danske kvindelige håndboldrække.

Det vides fortsat ikke, hvem der i den kommende sæson skal stå i spidsen for den århusianske kvindehåndboldklub Aarhus United. I slutningen af maj fyrede klubben sin mangeårige cheftræner, Heine Eriksen, og efterfølgende trådte både bestyrelsesformand Jan Snogdal og -næstformand Mads H. Winther ud af bestyrelsen.

Ingen cheftræner er altså endnu ansat, men nu er der ikke desto mindre tilgang i spillertruppen i det århusianske. Således får klubben nu glæden af bagspiller Sofia Deen, der efter to sæsoner i Frankrig vender tilbage til Danmark og det østjyske.

Den 25-årige bagspiller har tre ungdomslandskampe på CV’et og startede karrieren i Skanderborg Håndbold efter at have været gennem klubbens berømte ungdomsakademi, SHEA, der ligeledes har udklækket spillere som Kristina Jørgensen og Anna Kristensen.

I Skanderborg Håndbold var Deen da også holdets absolut største profil og nærmest en enmandshær. Således var hun i sin sidste sæson i Skanderborg ligaens syvende mest scorende spiller, hvilket også flere gange sikrede Deen plads på rundens hold.

Nu vender Deen altså tilbage til Danmark, og det altså til trods for klubbens kaotiske tilstande de seneste måneder.

”Nu har jeg jo fulgt med nede fra Frankrig af, og det byen og holdet er kendt for, er jo selvfølgelig noget af det jeg gerne vil være en del af. Jeg håber og tror på at UNITED, det også er et hold som i fremtiden skal være en del af den danske top håndbold, det vil jeg i hvert fald gøre mit bedste for at de bliver ved med at være,” fortæller Sofia Deen.

Egentlig skulle Aarhus United have haft tilgang af erfarne Mai Kragballe, men tidligere på måneden kunne klubben melde ud, at de havde valgt at efterkomme Kragballes ønske om at skrive kontrakt med en anden dansk klub, hvorfor Kragballe altså alligevel ikke kommer til det århusianske.

Klubbens kommende, men altså endnu ukendte, cheftræner kan foruden Sofia Deen også se frem til at få stortalentet Alberte Ebler, der ligesom Sofia Deen også har sin håndboldmæssige baggrund på håndboldakademiet SHEA, under sine vinger.