Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

39-årige Møllgaard inden tredje OL: Man kan måle vores styrke på fraværet af spillere

Møllgaard er ikke klar til at sige stop på landsholdet - eller med håndbold i det hele taget.
Møllgaard er ikke klar til at sige stop på landsholdet - eller med håndbold i det hele taget.Profimedia
Henrik Møllgaard ser ingen grund til at stoppe med at spille håndbold, selvom flere holdkammerater har annonceret deres afsked med landsholdet. Han skal bæres ud, da han mener, at han stadig får mere, end han "betaler". Det fortæller han i et interview med Flashscore.dk, hvor han også sætter ord på kontrasten mellem de forskellige OL-atleter, som Danmark sender afsted.

Aalborg-spilleren var med ved OL i Rio samt OL i Tokyo, og kan se tilbage på en flot håndboldkarriere, som en af de mest vindende spillere i landsholdshistorien.

”Jeg skal absolut ikke brokke mig over det håndboldliv, jeg har fået sat sammen. Der er ikke mange atleter, der får lov til at opleve OL tre gange, så det er jeg meget stolt over”, lyder det fra Møllgaard til Flashscore.dk.

Følg OL med Flashscore:

Inden det kom så langt denne gang, var der flere spekulationer i diverse medier om, hvordan truppen skulle strikkes sammen. I den forbindelse blev der flere gange sat spørgsmålstegn ved Møllgaard, der dog ikke selv var et sekund i tvivl om, hvorvidt han skulle til Paris.

”Jeg var sikker på, at jeg skulle med. Jeg ved godt, at jeg lå på vippen, men jeg var selv helt sikker, så det er måske også bare mig, der har været dum, naiv og optimistisk”, siger han, inden han uddyber:

”Jeg er meget glad for, at han har fundet mine kompetencer gode nok, for jeg kan også godt se, hvem det er, der ikke er med. Det er nok der, man skal måle styrken på vores landshold. Det er på fraværet af spillere”.

Med 218 kampe i rødt og hvidt kunne man måske tro, at nyhedsværdien i at spille på landsholdet var forduftet. Selvom Henrik Møllgaard debuterede i sommeren 2006 mod Holland, så brænder flammen dog fortsat lystigt i forsvarskrumtappen.

”Jeg bliver stadig tændt af at spille på landsholdet. OL er klart noget særligt, og det er ærgerligt, at vi skal til Lille midtvejs, for så skal vi ikke være sammen med resten af den danske delegation. Så glæden er todelt, da vi kommer til at skulle væk midt i det hele”, lyder det fra Møllgaard, der dog glæder sig over, at de i det mindste får lov til at opleve Paris.

Oprindeligt var planen, at alle håndboldkampe skulle afvikles i Lille, men nu kan de danske håndboldherrer tirsdag sætte kurs mod Paris og mødes med de over 130 atleter, der skal konkurrere for Danmark.

”Vi elsker virkeligt at være sammen med nogle andre end bare os selv. Det bliver dejligt at skulle være sammen med de andre danskere, der så kan få den udelte glade at opleve en samling bøvede håndboldspillere på tur”, siger Møllgaard med et glimt i øjet.

Noget af det, som Møllgaard ser mest frem til, er netop at møde de andre, danske atleter, og få et indblik i deres hverdag, som for de flestes vedkommende adskiller sig meget fra håndboldherrernes.

”Vores liv er ret privilegeret, i og med at alle vores kampe bliver sendt på tv, så der er stor bevågenhed på os. Derfor synes jeg, det er super-interessant at snakke med dem, der lever et mere stille liv, og som kæmper hårdere for at få livet til at hænge sammen”.

Som professionel håndboldspiller ved den rutinerede håndboldspiller også udmærket, at mange er misundelige på, at han kan leve af sin hobby

”Som håndboldspiller tjener vi gode penge for at lave det, vi elsker, og vi træner kun halvanden time om dagen. Mange andre er tidligt oppe, træner, og arbejder, inden de skal ud at træne igen. Det er fascinerende”, fortæller Møllgaard.

De danske atleter bor som udgangspunkt sammen i Paris. Der kan dog være atleter, der skal bo tættere på de steder, de skal dyste, grundet afstanden til OL-byen og til deres arena.

Som udgangspunkt er håndboldherrerne spændt godt for, med kampe hver anden dag i gruppespillet. Derfor bliver det ifølge Henrik Møllgaard nok begrænset, hvad han får oplevet af live-sport – udover håndbold.

”Det har nok været noget af læringen fra mine tidligere OL-deltagelser. Nogle af overleveringerne fra før 2016, hvor jeg kom med første gang, har været, at man nok har været for meget ude og opleve andre sportsgrene. Måske den dag, hvor vi spiller kl. 9, ellers ser det skidt ud”, lyder det fra Møllgaard i forhold til at være dansk fan på tilskuerpladserne.

Finalen i Lille spilles den 11. august, og den danske håndboldliga begynder mindre end en måned senere. Det giver ikke lang tid til restitution for en efterhånden lettere slidt håndboldkrop.

”Vi får en uges ferie, hvis vi skulle gå hele vejen. I min alder har man heller ikke godt af pauser. Det er sgu for hårdt at komme i gear igen, men selvfølgelig kommer der en regning, der skal betales, hjemme i klubben på et tidspunkt. Den betaler jeg dog med største glæde”, lyder det.

Med et OL på et tidspunkt, hvor der normalt står sommerferie på programmet, kommer der også til at skulle trækkes store veksler på familielivet, når Møllgaard returnerer til sin kone og to døtre i privaten.

”Man skal jo også gen-adopteres af familien igen, der har været vant til en hverdag uden mig. Så gider de heller ikke høre på mig, der stiller krav derhjemme. Sådan er det i et OL-år, hvor der ikke er sommerferie”.

Selvom Møllgaard - udover deltagelse i tre OL-turneringer - også kan skrive flerdobbelt EM- og VM-deltager på sit generalieblad, så er en retræte i en eller anden form ikke inde i overvejelserne for ham. Heller ikke i forhold til landsholdet.

”Jeg kommer ikke selv til at sige stop, men det kan sagtens være, at Nikolaj gør det. Det giver mig stadig værdi at stille op, og jeg kommer hjem med mere, end det koster. Både i forhold til min familie, og det slid, det koster på kroppen”, fortæller Aalborg-spilleren, der for sidste gang er på landsholdet med Niklas Landin og Mikkel Hansen, der stopper på landsholdet efter OL. Sidstnævnte sætter håndboldskoene helt på hylden.

Både Landin og Hansen er yngre end Møllgaard, og det sætter lidt tanker i gang hos 39-årige Møllgaard.

”Jeg bliver smerteligt bevidst om, at mit exit fra håndbold kommer tættere og tættere på. Især at Mikkel stopper karrieren helt. Han har været en del af mit håndboldliv hele vejen. Først som ham den unge, der var skide-irrriterende og vildt dygtig. Men de sidste mange år har vi været tættere på hinanden med en hverdag sammen først i Paris og nu i Aalborg”, fortæller Møllgaard, der i det mindste håber, at landstræneren lige giver forsvarsspilleren et praj, inden han lader være med at udtage ham.

Danmark spiller deres første kamp ved OL på lørdag, hvor det er de regerende olympiske mestre fra Frankrig, der venter kl. 21.00.

Følg den kamp her: