Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Det psykologiske spil er i gang inden semifinale: Danmark bør ikke være beskedne

Det psykologiske spil er i gang inden semifinale: Jesper Jensen skubber presset på Norge
Det psykologiske spil er i gang inden semifinale: Jesper Jensen skubber presset på NorgeMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmark og Norge mødes torsdag aften til en spændende OL-semifinale i håndbold, hvor den danske landstræner Jesper Jensen mener, at presset er på Norge. Den norske landstræner, Thorir Hergeirsson, underspiller på vanlig facon.

"Presset ligger selvfølgelig på Norge," udtaler Jensen til det norske medie VG.

Den danske træner understreger vigtigheden af at levere en stærk præstation. Det danske landshold har ved OL været svære at blive kloge på med store kvalitetsudsving fra kamp til kamp.

"Vi har haft det svært mod Norge. Men spiller vi som i kvartfinalen, så synes jeg, vi har en chance. Spiller vi som mod Norge tidligere i OL, så har vi ingen mulighed," siger Jensen, som refererer til det tidligere nederlag på ni mål i Paris.

Norges træner, Thorir Hergeirsson, forventer en intens kamp for sit norske mandskab, der efter et premierenederlag til Sverige ikke har set sig tilbage ved turneringen

"Jeg bliver skuffet, hvis de ikke går 'all in' for at komme i finalen. Danmark er en stor håndboldnation med mange gode spillere og en god træner. De bør ikke være beskedne og se sig selv som mindst lige så store favoritter som os," siger Hergeirsson.

Selvom Norge har overtaget i de fleste kampe mod Danmark, er de norske spillere klar over, at det ikke bliver en nem kamp. Kampen i kampen kan meget vel være målvogterduellen.

"Det bliver en sindssygt hård kamp mod Norge. Vi har tabt mod Norge og må lære af vores fejl og være fokuserede hele tiden," udtaler den danske keeper Althea Reinhardt, som var en nøglespiller med 17 redninger i kvartfinalesejren over Holland.

De norske spillere er dog forberedte. Danmark har været en hård modstander for Norge, hvilket blandt andet viste sig ved EM i 2022, hvor Norge vandt finalen efter at have tabt til Danmark tidligere i turneringen.

Selvom deres landstræner gerne vil forsøge at nedtone presset på Norge, vækker det ikke genklang hos flere norske profiler.

"Ja, presset er på os. Men vi vil selvfølgelig vinde kampen. Vi skal gøre alt for at komme til OL-finalen," afslutter Norges erfarne spiller, Katrine Lunde, som har mødt Danmark 37 gange og vundet 28 af dem.

"Ja, presset ligger på os på mange måder. Vi har spillet gode kampe mod Danmark og har plejet at slå dem i vigtige kampe. Vi ved, at semifinalen bliver frygtelig spændende," siger Norges anfører Stine Bredal Oftedal.