Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter 12 års fravær er Lauge igen OL-klar: Der er ti hold, der kan blande sig

Rasmus Lauge ser frem til sit OL-comeback
Rasmus Lauge ser frem til sit OL-comebackProfimedia
Rasmus har oplevet nogle at karrierens største skuffelser i forbindelse med OL, hvor skader har forhindret ham i at deltage to gange. Nu er han fit for fight, tænker ikke på skader, og glæder sig til en knaldhård turnering med mange bejlere til titlen. Det fortæller han i et interview med Flashscore.dk

De færreste atleter vil sige, at deres skader kommer belejligt. For Rasmus Lauges vedkommende har skader i den grad været dårligt timede, da de har kostet ham to OL-deltagelser, og måske derfor er der ekstra meget fut i den olympiske flamme hos Bjerringbro/Silkeborg-spilleren

”Der er en ild, der brænder inden i mig, om at komme til OL og tage noget stort med hjem. Jeg føler ikke, der er nogen, der kan være mere motiveret, end jeg er lige nu. Det var en flad fornemmelse i London i 2012, da vi røg ud i kvartfinalen. Jeg er klar!”, lyder det fra Lauge i et interview med Flashscore.dk.

Efter en lang og flot karriere i udenlandske topklubber som THW Kiel, Flensburg-Handewitt og senest ungarske Veszprem, vendte Lauge inden sidste sæson hjem til barndomsklubben fra Bjerringbro/Silkeborg. Inde på håndboldbanen er det dog ikke gået som forventet.

”Det er ikke forløbet, som vi gerne ville have det som hold, men det er, hvad det er, og det er heldigvis lagt bag mig nu. Men det var under niveau”, fortæller Rasmus Lauge, der i forbindelse med sin retur til Danmark oplevede en overvældende nysgerrighed omkring sin gøren og laden.

”Det virker heldigvis som om, det ikke er så spændende mere, hvor jeg skal bo og alle mulige andre tænkelige ting. Det har da været en sjov oplevelse i bund og grund, men nyhedsværdien er heldigvis fordampet”, vurderer landsholdsspilleren.

Med Bjerringbro/Silkeborg blev det blot til en tredjeplads i gruppen i slutspillet, og dermed også en tidlig exit fra kampen om at vinde danske håndboldliga. Seneste kamp for Lauges vedkommende er tilbage i starten af maj, hvor han sammen med sine holdkammerater spillede 31-31 mod de senere danske mestre fra Aalborg. Det ser playmakeren dog ikke nødvendigvis som en ulempe.

”Jeg har forsøgt at nyde, at jeg faktisk har haft en reel sommerferie inden OL. Ellers er det at forsøge at bruge det som motivation”.

OL i Rio i 2016 samt OL i Tokyo i 2021 blev uden Lauge på grund af knæskader. De mange skader er dog ikke noget, der rumsterer i baghovedet hos Lauge.

”Det har jeg arbejdet med noget tid. Altså med, hvordan man balancerer det mentale, når man har været igennem tre omfattende skadesforløb. Jeg går ikke rundt og er bange, men jeg har også fundet nogle redskaber til at kunne skubbe det væk”.

Den grumme skadeshistorik viste dog kortvarigt sit grimme ansigt på Lauges indre nethinde, da landsholdskammeraten Mads Hoxer måtte forlade OL-lejren med en skade.

”Det er klart, at der kommer tanker om det, især når man ser det, der skete med Mads Hoxer, men jeg frygter ikke noget, når jeg træder ind på banen”, siger Lauge, der mener, at det kun er menneskeligt at have det sådan.

Forventningens glæde har for Lauges vedkommende været den største i forhold til OL. Ved OL i London blev det exit i kvartfinalen mod Sverige efter en overvejende skuffende turnering. Denne gang er det anderledes for danskeren.

”Jeg har store forventninger. Vi kan slå alle de andre. Vi har noget arbejde foran os, men jeg glæder mig helt vildt”.

Der bliver dog ikke plads til mange skæverter for Danmark, for allerede i åbningskampen venter de franske værter, der også er regerende OL-mestre samt nykårede europamestre. Lauge går dog ikke synderligt op i, hvordan kampene falder.

”Det gør jeg mig ikke så mange tanker om. Vi får om ikke andet hurtigt svar på, hvor vi står, og det er der jo også noget fedt ved. Det er 12 stærke hold, der er med, og der er høj kvalitet over hele linjen. Det er toppen af poppen der er med, og 10 af de 12 hold kan reelt set ende med at kunne blande sig i kampen om guldet”, mener Lauge, der da derfor også gerne vil vente med at fælde dom over, at det er godt eller skidt at starte med et brag.

”Forberedelserne skulle jo gerne være de samme, om det er Frankrig eller mod lavere rangerede modstandere, men spændingsniveauet er ikke det samme. Vi ved jo først bagefter, om programmet har været en fordel eller en ulempe”.

Til alle turneringer, hvor de danske herrer stiller op, er de blandt favoritterne. Senest ved EM, hvor det i finalen blev til et nederlag på 33-31 efter forlænget spilletid. Inden turneringen var forventningerne hos mange medier, at Danmark skulle stå øverst på podiet, og netop at stille for høje forventninger er ikke en galej, Lauge hopper med på.

”Jeg synes, det er hårdt at forvente for meget. Vi skal være ydmyge omkring opgaven, og konkurrencen er simpelthen for stor til, at man kan forvente noget. Vi håber på at vinde guld, og vi er her ikke bare for at deltage”, lyder det afsluttende fra Lauge.