Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hård intern kritik på det svenske kvindehåndboldlandshold efter nederlag til Danmark

Hård intern kritik på det svenske kvindehåndboldlandshold efter nederlag til Danmark
Hård intern kritik på det svenske kvindehåndboldlandshold efter nederlag til DanmarkProfimedia
Holdets anfører Jamina Roberts revser sit eget hold, og siger at de var nogle kujoner efter kollaps mod Danmark.

Det var noget af en rutchebanetur da Danmark og Sverige spillede mod hinanden i den olympiske håndboldturnering for kvinder.

Danmark tog téten med en føring på 6-1, inden Sverige kom tilbage i førersædet, blot for at smide det hele på gulvet til sidst, så Danmark kunne sejre med 25-23.

Efter kampen lagde holdets anfører ikke fingrene i mellem, da hun skulle analysere hvad der gik galt.

”Vi blev kujoner”, lyder det fra den rutinerede svensker ifølge det svenske medie Aftonbladet.

Svenskernes store udfordring kom i slutfasen, hvor der var mulighed for at bringe kampen udenfor Danmarks rækkevidde. Manglende scoringer på de danske keepere gjorde udslaget, da Sandra Toft, Althea Reinhardt og det danske forsvar, holdt svenskerne fra scoringer i de sidste ni minutter af kampen.

En af synderne var Nina Koppang, der havde muligheden for at bringe Sverige på 24-21 på et straffekast.

”Jeg går ikke hundrede procent efter det, fordi jeg tøver, tror jeg. Jeg er lidt usikker på situationen. Jeg er skuffet over mig selv”, lyder det fra den 22-årige Koppang, der efter seks år i Sävehof skal finde en ny klub efter OL.

Sverige havde i en hektisk slutfase mulighed for at udligne til 24-24, men Tyra Axnér måtte se sin afslutning prelle af på stolpen.

”I sidste timeout aftalte vi, at jeg skulle tage muligheden hvis jeg fik den. Jeg var nok den eneste skytte, der var på banen i det øjeblik i angrebet”, lyder det fra Axnér.

Landstræner Tomas Axnér, der udover at være far til Tyra også skal være træner i Esbjerg efter OL, forsøger dog at gyde lidt olie på vandene ved at rose Danmarks kvaliteter.

”Vi møder et af verdens bedste håndboldhold. Det må man forstå! Det er et hold fyldt med stjerner, der spiller i de største klubber. Vi spildte ikke noget på den måde. Vi gik ind og gav dem en forbandet god kamp og tabte på små maringaler. Vi ville gerne have taget et point i dag for at kunne sikre os førstepladsen på egen hånd”, siger Tomas Axnér.

Efter en flot svensk start på OL, kunne de med sejre over de to dårligste hold i puljen, Sydkorea, og Slovenien, have sikret sig en førsteplads i gruppen. Det kunne have betydet at Sverige ville undgå stormagterne fra Norge og Sverige frem til en OL-finale, forudsat at Franrkig som ventet bliver gruppevindere i deres gruppe.