Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kathrine Heindahl har vindertaktikken klar: Vores hold skal spille hårdt for at være gode

Kathrine Heindahl glæder sig til OL
Kathrine Heindahl glæder sig til OLLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kathrine Heindahl kan endelig kalde sig olympisk atlet, efter en kikset kvalifikation i 2019. Nu glæder hun sig over landsholdets resultater, og drømmer om at få medaljer med hjem fra Paris. Det fortæller hun i et interview med Flashscore.dk.

Ligesom holdkammeraten Mette Tranborg, som du kan læse et interview med her, har også Kathrine Heindahl døjet med en knæskade helt op til OL.

Landsholdets energiske kriger kom til skade i VM-bronzekampen mod Sverige, og fik først comeback mod slutningen af sæsonen for klubholdet i Esbjerg.

”Det er egentligt bare fuld fart fremad, og der er som sådan ingen begrænsninger. Det er dog med respekt for at knæet har været skadet, og skal komme godt igennem det hele”, lyder det fra Kathrine Heindahl til Flashscore.dk.

32-årige Heindahl har ifølge hende selv været igennem et godt forløb, det er vigtigt for hende at fastholde det, i jagten på at stå skarpest muligt til OL.

”Det handler om at alle træninger skal have værdi, og at jeg skal jagte procenter hver gang. Omvendt skal jeg heller ikke være bange for at hive et træningspas ud af kalenderen, hvis det er påkrævet”, fortæller stregspilleren, der i hele forløbet har sørget for at holde resten af kroppen ved lige. Nu mangler det kun om det inde på de 20 gange 40 meter.

”Jeg har ikke spillet håndbold i fem måneder, så det handler om at finde timingen med de andre, men jeg synes det ser rigtigt godt ud ind til videre”.

Genoptræningsperioder kan ofte være forbundet med mørke perioder, og Heindahl blev ydermere skadet i den tid på året, hvor der er allermindst dagslys.

Heldigvis var der en gulerod der hang og dinglede for enden af tunnelen.

”Helt ærligt så har jeg været meget positiv igennem hele forløbet, men det er klart at med et OL liggende i horisonten, så har det hele været meget nemmere. Det kan tælles på en hånd hvad jeg har haft af dårlige dage, og det er fordi drømmen om OL fik lov til at leve”, fortæller Heindahl.

Nu står hun på tærsklen til en af de største oplevelser i karrieren, til et OL, hvor Danmark er kommet i gruppe med Slovenien, Norge, Sverige, Tyskland og Sydkorea. Nationer der kræver at man er klar fra start.

”Det er fedt! For mig handler det om vi er konkurrencedygtige. Vi er her med en selvforståelse af at vi er gode, og vi selv kan have indflydelse når kampene bliver afgjort. Det fylder mig med stolthed”, siger Heindahl.

OL i Paris er første gang i 12 år, hvor Danmark er repræsenteret i kvindehåndbold. Tidligere har Danmark fejret store triumfer i netop den disciplin, med tre olympiske guldmedaljer i træk fra 1996 og frem til 2004.

”Det betyder helt vildt meget, at vi over tid har skabt resultater, der gør at vi ikke skal i kval-kampe. Det gjorde noget ved selvforståelsen da vi missede sidste OL i kvalifikationskampene, og der er mange på holdet der har arbejdet med sig selv, for at stå hvor vi gør i dag”. 

Den danske kvalifikation til OL kom i hus under VM i 2023, men også sølvmedaljen ved EM i 2022 var en faktor i det olympiske regnskab.

Udsigten til den hårde gruppe, og de skæve spilletidspunkter, lægger dog på ingen måde en dæmper på Heindahls glæde over at skulle afsted.

”Det er en pigedrøm at skulle til OL, men det handler også om vi har mulighed for at få noget med hjem”.

Kathrine Heindahl under landsholdets træning
Kathrine Heindahl under landsholdets træningLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Inden landstræner Jesper Jensen udtog sin endelige trup, blev der tænkt i at en af de tre normale stregspillere, muligvis ville blive siet fra til truppen på 14 spillere. Nu er både Rikke og Sarah Iversen udtaget sammen med Heindahl, og med Mette Tranborg og Line Haugsted, kan der hurtigt blive mange om pladserne i forsvaret, men også på stregen i det danske angreb. Det ser Team Esbjerg-spilleren dog kun som en fordel.

”Sammen med Norge har vi klart den stærkeste trio inde på stregen. Vi har alle været i gamet længe, og ved hvor hårde turneringerne er. Vi er ikke afhængige af, at en af os skal spille 60 minutter”, lyder vurderingen fra Heindahl, der ikke frygter at det bliver et problem, hvis spillerytmen skulle afbrudt af pauser i løbet af kampene.

”Vi har hver især nogle forskellige opgaver, hvor Rikke og jeg dækker centralt, mens Sarah også kan ligge og dække op som 2’er. Så der er rigeligt med minutter til os alle sammen”.

Heindahl ser da også andre fordele i at der mange om buddet, så man kan holde dampen oppe i løbet af en lang og hård turnering.

”Vores hold skal spille hårdt for at være gode. Vores fordel er at have et stort, stærkt forsvar, der gør ondt på de andre, og tapper dem for kræfter. Det kræver også at vi har kræfterne i behold”, siger Heindahl.