Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sarah Iversen brød sammen foran landstræner: "Det var sindssygt hårdt at være i"

Sarah Iversen brød sammen foran landstræneren: Det var sindssygt hårdt at være i
Sarah Iversen brød sammen foran landstræneren: Det var sindssygt hårdt at være iThomas Sjoerup/Ritzau Scanpix
Efter en skidt sæson med Ikast kan Sarah Iversen nu endelig glæde sig til at skulle til OL. Vejen dertilhar været både lykkelig og sorgfuld, med både en fødsel og svære tanker undervejs. Et følelsesladet møde med landstræneren hjalp dog Iversen frem mod OL-udtagelsen. Det fortæller stregspilleren i et interview med Flashscore.dk.

”Det var en skuffende sæson vi havde med Ikast, og jeg var ret langt nede. Det er stadig hårdt at kigge tilbage på den, fordi jeg synes virkeligt, at vi floppede”, lyder det fra Sarah Iversen til Flashscore.dk, mens hun nu kan se frem til et OL.

”Jeg har en god smag i munden (ved tanken om OL, red.). Der er noget, jeg har drømt om i rigtig lang tid. Jeg kan mærke sommerfuglene i maven, der bare bliver flere og flere, og jeg krydser bare fingre for, at der ikke går noget galt”, lyder det fra Sarah Iversen.

Vejen til OL i Paris har ikke just været en lige, ny-asfalteret vej. Der har været rigeligt med bump på vejen i jagten på at komme med efter seneste deltagelse i 2012 i London. Især VM i 2019 i Japan tog luften ud af det danske kvindelandshold. Her endte det som bekendt med en 9. plads efter uafgjort med Slovenien i den sidste puljekamp, der gjorde, at Danmark mistede muligheden for at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Derfor betyder det ekstra meget for Iversen, at hun nu endelig står her, og har været med på hele rejsen med det danske landshold.

”Det er kæmpestort for mig. I 2019 gik det galt, og den sorg har siddet i mig lige siden, og jeg kunne jo ikke vide, om jeg flere år senere stadig var i spil. Det er også noget, jeg har snakket med de andre, rutinerede spillere om. At det er fedt, at vi stadig er her og kan dele de erfaringer med hinanden”.

Mellem de to OL-slutrunder er der også blevet vendt op og ned på hjemmefronten hos Sarah Iversen. I 2021 blev Iversen mor til en søn, og hun har efterfølgende kæmpet sig tilbage på håndboldbanen.

Det har været ensbetydende med mange, familiære afsavn under de mange timer i hallen eller i styrketræningslokalet.

”Det har været hårdt, men det har absolut været prisen værd. Jeg er på hele tiden, og når de andre kommer hjem fra træning og kan slappe af, så skal jeg noget andet. For at kunne være med her, så skal man kunne give sig 100 %, for ellers kan det være lige meget”, lyder det fra landsholdsstregen.

”Den kan også vendes om. Hvis ikke, jeg fik det ud af det, som jeg ønskede, så ville jeg jo heller ikke være her. Så har jeg noget, der er mere værd derhjemme”, siger Iversen, der nyder, at hun både har kunnet få sin søn, men også derefter komme tilbage og deltage i det OL, hun altid har drømt om.

Selvom juli og august måned typisk er forbundet med sommerferie, byder denne sommer på endnu en slutrunde, hvor tiden med familien kan blive sparsom. Det kræver logistik og god planlægning for at få det hele til at gå op.

I første omgang vil Sarah Iversen dog være uden mand og barn i Paris. Både for hendes egen skyld, men også fordi priserne på ophold i den franske hovedstad har været fuldstændigt ublu.

”Jeg har gerne villet have muligheden for at kunne stemple 100 % ind i dette mesterskab uden at skulle at skulle tage hensyn til familien, hvor hårdt det end lyder. De kommer med til Lille, hvis vi er dygtige nok til at nå så langt, og så kan vi se hinanden der”, siger Iversen, der - selvom hun må undvære det meste af den nærmeste familie - alligevel får følgeskab af én, der står hende meget nær.

Lillesøster Rikke Iversen er også i den danske OL-trup, og det glæder helt naturligt storesøster Sarah.

”Det bliver vanvittigt at dele det med hende. Det er drømmen. Vores landsholdskarrierer har ikke været helt i sync, og nu står vi her og skal til OL sammen”.

Store- og lillesøster Iversen
Store- og lillesøster IversenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Udover at dele genetik, så deler Iversen-søstrene også position på håndboldbanen. Det har sat mange tanker i gang hos Sarah Iversen, der husker tilbage på en hård periode op til udtagelsen. En periode der var præget af en usikkerhed, i forhold til om hun var købt eller solgt.

”Det har været rigtigt hårdt. For et par samlinger siden havde jeg en samtale med Jesper, hvor jeg bare knækkede. Tanken om, at det reelt kunne være lige meget, hvor god jeg var, fordi det har været sådan et puslespil med udtagelsen, som det har. Det var vildt svært”, lyder det fra Iversen, der efter den samtale igen følte, at hun kunne trække vejret efter at have fået luft for sine tanker. Hun kunne hvile i, at hun var god nok, og endte som bekendt også med at blive udtaget.

I den forbindelse sender hun store roser i retning af landstræneren for hans måde at håndtere det på.

”Jeg tænker ikke, det er alle hold man kan gøre det på. Både Jesper, Lars (assistenttræner Lars Jørgensen, red.) og staben har haft meget fokus på, at vi er forskellige, samt at der skal være plads til alle og at døren altid ville være åben, hvis man vil have en snak”.

Danmark indleder OL torsdag den 25. juli mod Slovenien. En kamp der starter kl. 9 om morgenen.