Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danske håndboldprofiler brager sammen i tysk Super Cup efter OL-triumf

Dansk
DanskProfimedia
Lørdag skal danske OL-helte, Magnus Saugstrup, Mathias Gidsel, Lasse Anderson og Hans Gintberg i en direkte duel, når de tidligere Champions League vindere fra SC Magdeburg og Füchse Berlin krydser klinger i kampen om det prestigefyldte trofæ

"Det handler om en titel på lørdag. Selvom vi skulle spille Uno eller Matador mod rævene (Füchse's kælenavn), vil vi gerne vinde," siger træneren for SC Magdeburg Bennet Wiegert for finalen.

OL-turneringen har dog tydeligvis sat dybe spor hos talrige spillere i Bundesligaen, og bekymringerne om et fortættet kamp-program og for få muligheder for resituering er mere aktuelle end nogensinde før verdens hårdeste håndboldliga overhovedet er kommet i gang. 

"Især i denne olympiske sæson har de spillere, der var der i Paris og Lille meget lidt tid til at komme sig. Set ud fra spillernes perspektiv burde VM i januar faktisk aflyses efter de olympiske lege," siger direktøren for den tyske Budesliga, Frank Bohmann og påpeger, at "trænerne har et stort ansvar, især i de kommende uger".

Bundesligaen starter fem dage efter Supercuppen, kort efter fulgt af Champions League, hvor Füchse også konkurrerer sammen med SCM og og gør comeback efter mere end ti år. 

"Jeg ser frem til sæsonstarten med Supercuppen med stor forventning. Det er rart at spille om noget med det samme. En modstander og en potentiel titel er incitament nok til at give alt på den bedst mulige måde", siger Füchse-træner Jaron Siewert. Han tilføjer: "Jeg mærker også en stor forventning i holdet. (...) Især spillerne, der har været med til alle seks ugers forberedelse, er glade for, at det endelig går i gang."

Magdeburg sendte ni spillere til OL - og fik to langtidsskadede spillere tilbage i skikkelse af Tim Hornke og Felix Claar. "Sådan er betingelserne bare," siger træner Benjamin Wiegert nøgternt "Om et par uger vil ingen spørge in til effekten af OL, men snarere om SC Magdeburg vinder eller taber."