Reserve for Landin blev den store helt for Aalborg i Super-Cup sejr over GOG

Aalborgs målmand Fabian Norsten overfor GOGs Tobias Grøndahl
Aalborgs målmand Fabian Norsten overfor GOGs Tobias GrøndahlBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Med en redning i de sidste sekunder blev Niklas Landins reserve, Fabian Norsten den store helt, da Aalborg Håndbold onsdag aften sikrede sig Super Cup’en med en 29-28 sejr over GOG.

På trænerbænkene i nyklassikeren sad der en ny chef i begge lejre. Hos aalborgenserne har tyskeren Maik Machulla overtaget stafetten, mens den tidligere Ikast-kvindetræner Kasper Christensen nu bestemmer på GOG's bænk.

Opgøret blev indledt i et højt tempo, og holdene virkede alt andet end indstillet på at give hinanden en rolig start på sæsonen. Der blev givet og taget i begge ender, og de to holds forsvar slap godt fra kampen, mens begge holds keepere længe havde store problemer.

På måltavlen fulgtes holdene pænt ad, og ved pausen var stillingen helt lige, 14-14.

Anden halvleg var også en stillingskrig. GOG scorede tre gange i træk og kom i front med 24-21, men det lille hul var hentet igen ved 25-25.

Efter kun at have haft få redninger i første halvleg fandt Aalborg-keeper Fabian Norsten melodien i løbet af anden halvleg, og i slutfasen diskede svenskeren op med vigtige redninger - den vigtigste til allersidst, så Aalborg undgik forlænget spilletid.

Offensivt boltrede Thomas Arnoldsen og Jack Thurin sig i det nordjyske angreb med otte og syv scoringer, mens Nicolai Pedersen og Tobias Grøndahl scorede seks gange hver for fynboerne.