Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fem spillere i skyggen af stjernerne, der virkelig kan gøre en forskel for Danmark

Jesper Jensen har alternativerne klar
Jesper Jensen har alternativerne klarMartin Sylvest/Ritzau Scanpix
Der er store forventninger til Danmark inden VM starter for deres vedkommende mod Serbien fredag aften. Mens de største danske profiler er kendt i den brede offentlighed, kan du med Flashscore her blive klogere, på hvem der kan stå med ansvaret, hvis der kommer grus i det danske maskineri.

Elma Halilcevic - venstre fløj

Skulle førstevalget Emma Friis ikke leve op til forventningerne, hviler der et tungt pres på Elma Halilcevic. Odense-spilleren med de bosniske forældre spiller samme position, og kan af statur minde meget om Friis.

Rollen til slutrunden vil formentlig være som aflastning på venstrefløj, men skader eller pludseligt formtab kan bringe Halilcevic frem i rampelyset.

Halilcevic er lynhurtig i kontraspillet, og har fået arbejdet med sit forsvarsspil, hvor hun udnytter sin hurtighed til at stjæle boldene fra modstanderne.

Elma Halilcevic er topscorer for Odense inden slutrunden, og har i 12 kampe scoret 54 mål på 66 afslutninger. Dermed ligger hun i top 10 målt på afslutningsprocent, for spillere med over 10 mål i Kvindeligaen. Den sikkerhed og selvtillid kan blive vigtig for Danmark, når Halilcevic er på banen.

23-årige Halilcevic debuterede i rødt og hvidt i 2021, og var med til at vinde sølv ved EM i 2022. I hendes hidtidige 24 landskampe har hun scoret 40 mål.

Halilcevic varmer op
Halilcevic varmer opMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Andrea Aagot Hansen – højre fløj

Også på højre fløj er der en skarp rollefordeling, hvor rutinerede Trine Østergaard samler de flest minutter op. Skulle uheldet være ude, så hedder afløseren Andrea Aagot Hansen.

Odensefløjen har trods sine blot 23 år allerede været med ved to EM-slutrunder. Ved seneste VM blev Aagot Hansen ikke udtaget, og hun har hidtil også kun spillet en marginal rolle ved slutrunderne.

I denne sæson har hun været ganske træfsikker i Kvindeligaen. Efter skiftet til Odense fra København Håndbold har karrieren igen taget fart. Afslutningsmæssigt er hun den bedste i den hjemlige liga, hvor hun har scoret på 33 af hendes 37 afslutninger. På straffekast har hun scoret 15 gange på 18 forsøg, så også inden for denne dimension kan Aagot Hansen byde ind med sine kvaliteter.

I Champions League er udnyttelsesprocenten fra 7 meter endnu bedre, da Aagot Hansen har scoret på syv af otte straffekast, mens det er blevet til 20 mål i åbent spil.

Kampen i Næstved mod Brasilien var nummer 27 i rækken efter hendes debut i 2020. Det er blevet til 24 mål på landsholdet, og det blev samlet set til to mål i kampene mod sydamerikanerne.

Andrea Aagot Hansen
Andrea Aagot HansenMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Julie Scaglione - venstre back

Ikast-skytten regnes for et af de største talenter i dansk håndbold. Hendes position på landsholdet besættes i øjeblikket af verdensklasse-spillere. Ikke desto mindre,  så ser landstræner Jesper Jensen et stort lys i Scaglione, der inden slutrunden har fået besked på, at hun ikke kun er med for at lære.

Qua hendes højde har Scaglione et fremragende hopskud, men hun har i Kvindeligaen og i Champions League også vist, at hun mestrer gennembrudsspillet trods hendes unge alder.

Den 19-årige bagspiller er Ikasts mest scorende spiller i Kvindeligaen med 54 mål uden at have straffekast til at presse antallet i vejret. I Champions League har Scaglione sat 19 mål på tavlen, og hun har dermed bevist, at hun også kan levere på den store scene.

På landsholdet er det blevet til seks kampe og 11 mål siden debuten mod Slovenien i 2022.

Som et kuriosum slutrunde-debuterede Julie Scagliones mor, Lone Mathiesen, også ved en VM-slutrunde. Det var i 1997, hvor Danmark vandt VM for første, og hidtil eneste gang.

Scaglione lægger an til skud
Scaglione lægger an til skudMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Helena Elver - Playmaker

Kandiderer til titlen som verdens mest uheldige håndboldspiller. Trods sine blot 25 år har Elver haft ikke mindre end tre korsbåndsskader, der har holdt hende ude i samlet 732 dage.

Inden de mange skader var Elvers kendetegn, at hun var meget mobil, med hurtige fødder og en god teknik. Landstræner Jesper Jensen har i forbindelse med den endelige trupudtagelse rost Elver for at besidde frækhed i spillet og stadig at have modet til at gå på kanten af sine modstandere.

Hun står ikke forrest i køen til at lede det danske angreb, men med Mie Højlund ude af begge testkampe mod Brasilien kan ansvaret hurtigt ende i hænderne på holdkammeraten fra Odense.

I Kvindeligaen har Elver lavet 25 mål på 40 skud, mens det er blevet til 18 oplæg i hendes 12 kampe i sæsonen.

Hun debuterede på det danske landshold tilbage i 2019 mod Norge. Det er blevet til i alt otte kampe i nationaltrøjen, hvor hun har scoret ni mål. Fire af disse kom i de to kampe mod Brasilien, der fungerede som generalprøver for Danmark.

Elver mod Brasilien
Elver mod BrasilienMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Anna Kristensen - målvogter

Team Esbjerg-målvogteren er reelt udtaget som tredjevalget, og er med for at høste værdifuld erfaring.

Der kan dog meget hurtigt blive brug for Kristensens kvaliteter, da målvogtergruppen på landsholdet døjer med skavanker. Sandra Toft spillede ikke et sekund mod Brasilien, da hun døjer med en medtaget albue. Den sidste i gruppen, Althea Reinhardt, har en lang historik med hjernerystelser i bagagen.

Der skal derfor ikke ske meget, før 23-årige Kristensen skal være ankerkvinde i en stærk dansk defensiv, som skal bære landsholdet gennem slutrunden.

Esbjerg-målvogteren står med det højeste snit i Kvindeligaen, hvor Kristensen redder 41 % af de skud hun står overfor. Reinhardt er nummer tre i den kategori med 39 %.

Internationalt i Champions League står der 31 % ud for Anna Kristensen, hvilket viser at Jesper Jensen trygt kan sende hende i spil, trods det øgede pres der ligger ved en slutrunde.

Netop landstræner Jesper Jensen har sagt, at Anna Kristensen formentlig vil få en rolle i kampen mod Chile, som i givet fald vil blive landskamp nummer 26 for Kristensen.

Anna Kristensen varmer op
Anna Kristensen varmer opMartin Sylvest/Ritzau Scanpix