Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hun var frygtet færdig ved VM: I stedet blev hun polsk helt i vigtig triumf

Karolina Kochaniak-Sala startede karrieren i Pogoń Szczecin.
Karolina Kochaniak-Sala startede karrieren i Pogoń Szczecin.Profimedia
Det lignede for en stund, at Karolina Kochaniak-Sala skulle få en meget kort VM-slutrunde, da den 28-årige polak i den blot anden kamp i det indledende gruppespillet fik et slemt vrid i anklen. Men i stedet kom bagspilleren lynhurtigt tilbage, og da polakkerne torsdag satte sig selv i en god position med en sejr over Serbien, var det med lige netop Kochaniak-Sala i fokus.

Det lignede en af de klassiske forstuvninger, der gerne tager et par uger at komme sig helt over, da 28-årige polske Karolina Kochaniak-Sala i polakkernes anden gruppespilskamp ved årets VM fik et vred i sin ankel, da Polen besejrede Japan. Kochaniak-Sala blev hjulpet af banen, og det var frygten, at hendes VM nu var overstået. 

Men sådan skulle det ikke gå. Tværtom var den stærke bagspiller, der til daglig spiller i Zagłębie Lubin, som har domineret den bedste polske række de seneste år med tre mesterskaber i streg, faktisk tilbage på gulvet overraskende hurtigt. 

For allerede i gruppespillets tredje og sidste kamp bare to dage efter sit uheld var Kochaniak-Sala tilbage i aktion. Med næsten 40 minutters håndbold, var polakken, der er født i Szczecin, hvor hun ligeledes startede sin karrieren, i den grad fysisk på toppen, i hvad der ellers endte som noget af en polsk deroute med et svidende nederlag på 33-17 mod Tyskland

Nu står Polen så med en uventet chance for at spille sig videre til kvartfinalen, for da Jesper Jensens danske kvinder torsdag overraskende tabte til Japan, var det få timer efter, at Polen havde besejret Serbien med et enkelt mål. 

Kampens spiller i den enormt vigtige polske sejr? Såmænd ingen andre end lige netop Kochaniak-Sala, der altså ikke har ladet sin ankelskade komme i vejen for en masse håndbold og en stor præstation. Seks scoringer og tre assists blev det nemlig til i Polens sejr på 22-21 over Serbien. 

Bagspilleren, der debuterede for det polske landshold i 2018, bliver altså en opgave, som den danske defensiv skal forsøge at håndtere, for efter eget udsagn forventer polakken, at hun blot bliver bedre og bedre rent fysisk.

"Gutterne fra lægestaben gør alt, hvad de kan, for at få mig til at se bedre og bedre ud fra kamp til kamp. Jeg forsøger ikke at tænke på det (skaden, red.) overhovedet. Jeg følte ingen smerte i anklen under kampen, jeg fokuserede kun på, hvad der skete på gulvet og forsøgte at give mit ypperste. Jeg følte, at jeg kunne hjælpe holdet," lyder det således fra Kochaniak-Sala ifølge TVP Sport.

Før de danske håndboldkvinder skal prøve kræfter med den polske helt fra den vigtige sejr over Serbien, skal netop Serbien mødes med Tyskland, mens Rumænien i den tidlige kamp i mellemrundens gruppe tre formåede at besejre Japan. 

Danmarks kamp mod Polen lørdag aften fløjtes i gang klokken 20.30 og spilles i Boxen i Herning. Kampen kan selvfølgelig følges live på Flashscore.