Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jesper Jensen har udtaget sit hold til VM: Peger på 18 stærke kvinder

Der er blandt andet blevet plads til hele tre målvogtere i Jesper Jensens trup til årets VM.
Der er blandt andet blevet plads til hele tre målvogtere i Jesper Jensens trup til årets VM.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Torsdag har den danske kvindehåndboldlandstræner, Jesper Jensen, udtaget sin trup til det forestående VM, der i november og december løber af stablen i Danmark, Norge og Sverige. Den 46-årige landstræner har valgt at pege på hele 18 spillere.

Om mindre end en måned venter årets verdensmester i håndbold de danske håndboldkvinder, når historiens VM’s udgave 26 for kvinder løber af stablen i Danmark, Norge og Sverige

For Jesper Jensens mandskab venter først og fremmest tre gruppespilskampe i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor først Serbien, derefter Chile og afslutningsvis Rumænien venter for bronzemedaljetagerne fra seneste VM. 

Torsdag satte landstræner Jesper Jensen så navn på sin trup forud for årets VM, og her valgte den 46-årige forhenværende spiller at sætte hele 18 navne i spil, to flere end der egentlig er plads til på holdkoret til hver enkelt kamp. 

Blandt de udtagne spillere er flere slutrundedebutanter i form af Ikast Håndbolds supertalent Julie Scaglione, såvel som Odense Håndbold-duoen Helena Elver og Andrea Aagot Hansen. Ingen af de tre har således før været udtaget til en slutrunde. 

Der er dog også fundet plads til en ekstra målmand blandt de 18 navne, hvorfor ikke kun Sandra Toft og Althea Reinhardt skal spille VM i november og december, men også Team Esbjergs efterhånden rutinerede men fortsat unge Anna Kristensen er med. 

Ifølge Jesper Jensen får Kristensen mulighed for at gøre sig gældende i gruppespillets anden kamp mod Chile, hvis slutrundens første kamp altså vel at mærke går efter planen for de danske tropper, der som bekendt åbner turneringen med en kamp mod Serbien. 

Landstræneren påpegede på torsdagens pressemøde, at de 18 spillere giver ham mulighed for at spille på flere strenge, ligesom eventuelle skadesproblemer ligeledes har spillet ind i beslutningen om at tage to ekstra kvinder med. 

”Vi har en stærk og bred trup med mange forskellige kompetencer og ved at være 18 spillere, giver det os mulighed for at kunne bringe nogle ekstra kompetencer i spil,” kommer det fra århusianeren på pressemødet torsdag. 

Samtidig understreger Jesper Jensen, at mens rutine og erfaring er vigtigt, så forventer han samtidig at ”ungdommens kådhed og frækhed” kan blive et vigtigt element for danskerne undervejs. 

De danske håndboldkvinder har tre gange stået i en VM-finale, første gang i 1962, hvor det blev til nederlag mod Rumænien, og efterfølgende to gange i løbet af 90erne, først med endnu et finalenederlag i 1993 mod Tyskland, inden det i 1997 endelig blev til VM-guld med en sejr over Norge. 

For to år siden blev det som bekendt til en tredjeplads og et sæt bronzemedaljer, da Jesper Jensens tropper måtte strække gevær mod Frankrig i semifinalen, før Spanien blev slået i kampen om tredjepladsen. Norge tog dengang guldet med en klar finalesejr over Frankrig, og hos bookmakerne er nordmændene da også favoritter til titlen foran netop Frankrig og Danmark. 

De 18 spillere, der skal forsøge at guide Danmark til nyt metal, er:

Målvogtere:

Sandra Toft, 34 år, Győr, 170 landskampe, 1 mål

Althea Reinhardt, 27 år, Odense Håndbold, 97 landskampe

Anna Kristensen, 23 år, Team Esbjerg, 23 landskampe

Stregspillere:

Kathrine Heindahl, 31 år, Team Esbjerg, 125 landskampe, 255 mål

Sarah Iversen, 33 år, Ikast Håndbold, 73 landskampe, 107 mål

Rikke Iversen, 30 år, Team Esbjerg, 62 landskampe, 99 mål

Fløjspillere:

Trine Østergaard, 32 år, CSM București, 167 landskampe, 327 mål

Emma Friis, 24 år, Ikast Håndbold, 42 landskampe, 116 mål

Andrea Hansen, 23 år, Odense Håndbold, 25 landskampe, 22 mål

Elma Halilcevic, 23 år, Odense Håndbold, 22 landskampe, 35 mål

Bagspillere:

Louise Burgaard, 31 år, Metz Handball, 160 landskampe, 329 mål

Anne Mette Hansen, 29 år, Metz Handball, 149 landskampe, 423 mål

Kristina Jørgensen, 25 år, Metz Handball, 95 landskampe, 244 mål

Mie Højlund, 26 år, Odense Håndbold, 85 landskampe, 154 mål

Line Haugsted, 28 år, Győr, 85 landskampe, 123 mål

Simone Petersen, 26 år, Ikast Håndbold, 41 landskampe, 72 mål

Helena Elver, 25 år, Odense Håndbold, 6 landskampe, 5 mål

Julie Scaglione, 19 år, Ikast Håndbold, 4 landskampe, 7 mål