Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Landsholdet drømmer om VM-guld: Alle muligheder for at skabe et mesterskabs-flow

Louise Burgaard glæder til et VM "for åbne døre"
Louise Burgaard glæder til et VM "for åbne døre"Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Forventningens glæde bliver forhåbentligt ikke den største, når Danmark tager hul på VM-slutrunden på hjemmebane. De seneste slutrunder har givet smag for metal, og nu drømmer kvindelandsholdet om guld i Herning. Flashscore mødte flere af profilerne til landsholdets mediedag.

Det danske kvindelandshold står på tærsklen til et VM på hjemmebane. En slutrunde, der byder på stærk modstand allerede fra begyndelsen i en gruppe, der indeholder Serbien, Rumænien og Chile.

Hvor sidstnævnte er et ukendt kort, er der anderledes kvalitet over de to andre modstandere. Der er med andre ord ikke plads til at spille sig i form, hvis de danske gulddrømme skal have ben at gå på. Holdet skal være klar allerede fra første kamp mod netop Serbien.

”Det samme skete sidste år, og så kvajede vi os mod Slovenien, men endte med at klare den alligevel. Det behøver vi dog ikke gentage. På papiret skal vi være bedre end Serbien i åbningskampen, men vi skal også være klar til at tage rammerne og presset ind”, siger Louise Burgaard, der, trods sin store rutine, forventer ekstra hjertebanken, når turneringen går i gang.

”Ved seneste slutrunde på hjemmebane i 2020 var der lukkede døre, så det bliver fedt at mærke suset. Det er fedt at kunne mærke interessen tæt på denne gang, både fra pressen og hele den danske befolkning”, siger Burgaard, der ikke mærker en større interesse fra medierne end tidligere, men glæder sig over, at tonen er anderledes end tidligere i pressen.

”Det kommer til at være godt for os at blive matchet hårdt fra start. Ved VM i 2021 mødte vi også nærmest kun gode hold. Der kommer ikke så mange dyk, hvor modstanderen er klart svagere end os. Med vores gruppe har vi alle muligheder for at skabe et mesterskabsflow”, siger Kathrine Heindahl, der sammen med blandt andre Louise Burgaard, er en af dem, der byder ind med mest erfaring på landsholdet.

En anden, der har mange slutrunder på sit CV, er Anne Mette Hansen. Den hårdtskydende venstreback har også været med på landsholdet længe, og ligesom de fleste andre glæder hun sig over, at der blæser mere positive vinde hen over landsholdet i de senere år.

”Jeg glæder mig. Det er noget, vi har set frem til rigtigt længe. Forhåbentligt bliver Boxen fyldt. Det er ikke så tit, vi får lov til at spille der. Så det handler om at nyde det, for dagene kommer til at flyve afsted, når først vi kommer i gang”, lyder det fra Anne Mette Hansen, inden hun tilføjer:

”Vi skal ikke tage de fyldte haller for givet".

Også Mie Højlund mærker forventningens glæde frem mod slutrunden, der gerne skulle være tiden til, at Danmark endelig tager det sidste skridt op på øverste plads på medaljeskamlen.

”At stå på hjemmebane til en slutrunde og være så gode, at vi kan tillade os at drømme om at komme langt, det bliver en kæmpe oplevelse. Vi stod i en finale sidste år mod Norge. Den kamp er brænde på bålet. Vi lærte meget af den kamp, og vi er klar, hvis det skulle ske igen”, siger den danske playmaker.

Selvom den indledende gruppe igen hører til blandt de svære, ser Line Haugsted frem til møderne, som hun mener passer rigtigt fint til Danmark.

”Vi har haft meget kontinuitet på holdet, med topspillere på alle positioner. Det er en hård gruppe, vi er kommet i. Vi står dog OK til både Serbien og Rumænien, så jeg er ret fortrøstningsfuld. De spiller begge fysisk og med en noget mere kendt spillestil, end den Chile kommer med”, siger Line Haugsted, der som resten af truppen besidder store drømme om at stå med guld om halsen den 17. december, når finalen er spillet.