Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Harry Kane-drøn sendte Tottenham uden Højbjerg videre i FA Cuppen

Harry Kane-drøn sendte Tottenham uden Højbjerg videre i FA Cuppen
Harry Kane-drøn sendte Tottenham uden Højbjerg videre i FA CuppenProfimedia
For en gangs skyld fik Pierre Emil Højbjerg en chance for at hvile de trætte ben, da Tottenham på hjemmebane sikrede sig en smal 1-0 sejr over Portsmouth og dermed en billet til næste runde af FA Cuppen.

Tottenham fik dog ikke den bedste start på kampen, da midtbanespilleren Yves Bissouma blev skadet i opvarmningen og måtte erstattes af Oliver Skipp. Det havde dog ikke så stor betydning for kampens udvikling. 

Tottenham sad totalt på spillet fra start til slut og Portsmouth var kun ekstremt sjældne gæster på Tottenhams halvdel.

Alligevel havde hjemmeholdet, der generelt spillede alt for langsomt i 1. halvleg, meget svært ved at skabe åbne chancer over for den mur, som Portsmouth stillede op halvvejs inde på deres egen halvdel. 

Det virkede som om træner Antonio Conte havde talt dunder i pausen for Tottenham kom ud med mere energi og tro på tingene efter pausen, og de begyndte også at spille langt mere direkte.

Det gav pote fem minutter efter pausen, da Harry Kane spillede et-to med Ryan Sessegnon, modtog bolden på kanten af feltet og flugtede bolden ind i det fjerneste hjørne. 

Portsmouth forsøgte at svare igen, men havde ikke evnerne og i stedet var det tæt på at Tottenham havde øget føringen mod slutningen. Det blev dog ved 1-0 og dermed er Spurs videre til 4. runde i FA Cuppen.

Sjælden spilletid til dansker-duo i Leicester-sejr

Den danske duo Daniel Iversen og Jannik Vestergaard fik lørdag sjældne startpladser for Leicester, der på udebane nedkæmpede Gillingham med 1-0 i FA Cuppen.

Kelechi Iheanacho blev matchvinder i starten af anden halvleg.

Det var første gang siden august, at 30-årige Vestergaard fik spilletid for Leicester. Af samme årsag blev den centrale forsvarsspiller i november fravalgt til Kasper Hjulmands VM-trup i november.

25-årige Iversen fik efter to kampe i Liga Cuppen i efteråret sin tredje optræden for Leicesters førstehold efter en stribe succesfulde udlejninger til mindre klubber i England i de seneste sæsoner.

Han har endnu sin debut til gode i Premier League, hvor walisiske Danny Ward er blevet førstevalg efter afskeden med Kasper Schmeichel i sommer.

Lørdag fik Ward dog en pause, og i hans fravær var Iversen ganske solidt spillende i sejren over Gillingham, der ligger sidst i den fjerdebedste række, League Two.

Det gør holdet til det aktuelt 92. bedste i det engelske ligasystem, hvorfor Leicester trods en dårlig stime i Premier League naturligvis var kæmpe favorit.

På klassisk FA Cup-manér fightede Gillingham dog hårdt for sagen og holdt Leicester fra fadet i de første 56 minutter, inden den nigerianske angriber Kelechi Iheanacho bankede en løs bold i nettet.

Gillingham fastholdt spændingen i opgøret frem til slutfløjtet, men Iversen, Vestergaard og Leicester blev aldrig for alvor truet og sikrede sig adgang til fjerde runde.