Historiske Real Madrid misser gylden mulighed. Taber ude til Villarreal.

Historiske Real Madrid misser gylden mulighed. Taber ude til Villarreal.Photo by JOSE JORDAN / AFP
Den spanske kongeklub havde for første gang i historien ingen spaniere i startopstillingen.

I Real Madrids 121-årige historie, der spænder sig over næsten 4500 kampe, har der altid været minimum en spanier i startopstillingen. Det var der ikke lørdag eftermiddag, da Real Madrid var på besøg hos Villarreal.

Hjemmeholdet der på nytårsaftensdag vandt lokalopgøret på Estadio de la Ceramica med 2-1 over Valencia, mens Real Madrid vandt med 2-0 i Valladolid

Det var hjemmeholdet der havde bolden mest i første halvleg, og de gulklædte Villarreal-spillere havde også flere afslutninger på mål end gæsterne. Første halvleg endte dog uden scoringer.

Den gule ubåd, som er hjemmeholdets kælenavn fik en drømmestart på 2. halvleg. Yeremy Pino trykkede af fra kanten af feltet, og via Ferland Mendy endte bolden inde bag Thibault Courtois i madrilenernes mål.

Herefter fulgte et mindre straffesparksdrama, med et forsøg til hver indenfor blot et par minutter. Først udlignede Karim Benzema til 1-1, ovenpå et straffespark hvor VAR var inde over. Kort efter tog David Alaba hånden til hjælp i det kriminelle felt, og så kunne Gerard Moreno blive matchvinder med sit andet sæsonmål.

Rodrygo havde en stor mulighed for at udligne til 2-2. Frit mål men fra en spids vinkel kunne brasilianeren ikke styre bolden i det tomme mål.

Hjemmeholdet havde flere behjertede kontrachancer, og var reelt tættere på 3-1 end gæsterne var på udligning til 2-2. Dybt inde i overtiden havde hjemmeholdet endda en gylden mulighed da Courtois havde været med fremme, men Arnaut Danjuma overplacerede.

Villarreal avancerede til 5. pladsen med sejren, og Real Madrid missede muligheden for at skabe afstand til Barcelona.