Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Holger Rune's erstatning ved OL vinder olympisk guld

Holger Rune's erstatning ved OL vinder olympisk guld
Holger Rune's erstatning ved OL vinder olympisk guldProfimedia
Manden, som erstattede den skadede Holger Rune ved herrernes singleturnering ved OL i Paris, Matthew Ebden, har nu vundet guld i double turneringen.

Ingen ved bedre end Australiens Matthew Ebden at meget kan ske på en uge. Ebden kom i single-lodtrækningen som en suppleant efter Rune's farvel og rik en gang gedigne tæsk af Novak Djokovic med 6-0 6-1.

Umiddelbart efter kampen meddelte Ebden, at han officielt havde trukket sig tilbage fra singletennis og vendte sin opmærksomhed mod herredouble med John Peers.

Syv dage senere vandt det australske par en olympisk guldmedalje, da de slog Austin Krajicek og Rajeev Ram fra USA i en afgørende match tiebreak 6-7(6) 7-6(1) (10-8).

Den 36-årige havde ikke spillet en singlekamp i næsten to år, da han ankom til Paris. Og han stoppede officielt sin karriere som singlespiller bagefter. "Det er helt, at jeg officielt er pensioneret fra singler efter den kamp (nederlaget til Djokovic)," skrev han på Instagram.

Efter at have vendt opmærksomheden mod sit egentlige speciale, double, lykkedes det ham at vinde sin første guldmedalje sammen med landsmanden Peers. Efter at have sikret sig sejren indrømmede Ebden, at hans nederlag til Djokovic havde været i tankerne. "Helt ærligt, ja. Jeg tror i går aftes, tænkte jeg lidt på det," sagde han.

Ebden afslørede også, at han han havde trodset ordrer fra Australiens tenniskaptajn til OL, Lleyton Hewitt, ved at stille op i single. Da jeg fik chancen for at spille single sagde Lleyton: 'Nej, du skal ikke spille, sørg for ikke at få skadet. Du er her ikke for at spille single, jeg vil have en medalje i double eller mix."