Hurtig hollænder snuppede sejren i Italien: Hjemmebanefavorit stadig etter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hurtig hollænder snuppede sejren i Italien: Hjemmebanefavorit stadig etter

Fabio Jakobsen fik timet sit cykelkast til perfektion på tirsdagens etape, og dermed sikrede hollændere sig sin sejr nummer 40 i karrieren.
Fabio Jakobsen fik timet sit cykelkast til perfektion på tirsdagens etape, og dermed sikrede hollændere sig sin sejr nummer 40 i karrieren.Profimedia
Det blev til en flot etapesejr tirsdag for hollandske Fabio Jakobsen, da anden etape af Tirreno-Adriatico blev afviklet. Ovenpå sin magtdemonstration onsdag er der dog stadig ingen, der kommer i nærheden fartfænomenet Filippo Ganna i den samlede stilling.

Det var en helt klassisk sprinteretape, der var på programmet i Tirreno-Adriaticos anden etape tirsdag eftermiddag – og den mulighed greb lynhurtige Fabio Jakobsen til fulde med sæsonens første sejr på europæisk asfalt.

Der var ellers smidt flere stigninger ind undervejs, men enten lå de for langt fra målstregen, eller også var de ikke lange eller stejle nok til at gøre nogen forskel.

Derfor var der fuldt sprinterfelt, da rytterne ramte de afgørende kilometer på vejen mod den toskanske kystby Follonica, der var målby efter starten i Camaiore 210 kilometer tidligere.

En hæsblæsende kamp om de forreste pladser fulgte herefter, men Jumbo-Visma var svære at bide skeer med, med tunge tempo- og klassikerspecialister som Wout van Aert og Dylan van Baarle, der dygtigt fandt et samarbejde og holdt kæden stram, farten høj, Roglič helt fremme i en god position.

Flere forskellige hurtige ryttere forsøge at blande sig i finalen, herunder Peter Sagan, der dog tabte flere positionskampe, blandt andet til franske Nacer Bouhanni, og slovakken var derfor ikke i nærheden af en topplacering.

Det var derimod colombianske Fernando Gaviria. Movistar-rytteren åbnede sin spurt enormt tidligt og fik slået et fornemt hul, men både den hollandske europamester, Fabio Jakobsen, og lynhurtige belgiske Jasper Philipsen havde mere fart i cyklen på de afgørende hundrede meter.

Trods en enormt tæt afslutning kunne Fabio Jakobsen dog hurtigt lade sig kåre som vinder foran netop Jasper Philipsen og Fernando Gaviria, mens det eritreiske stjerneskud Biniam Girmay tog fjerdepladsen.

I det samlede klassement skete der ikke det helt store, da hele mandagens top tre, hjemmebanefavoritten Filippo Ganna, tyske Lennard Kämna og det amerikanske stortalent Magnus Sheffield, alle var med til mål og ingen tid tabte.

Det gjorde til gengæld mandagens firer, australske Michael Hepburn, men den erfarne 31-årige tempospecialist havde ingen planer eller ambitioner om at holde sig til i klassementet, og arbejdede i stedet for holdets supersprinter, Dylan Groenewegen, der dog måtte tage til takke med en skuffende syvendeplads.

Onsdag venter en noget mere kuperet etape, når rytterne kører 216 kilometer stort set stik øst, ind midt i Italien, fra tirsdagens målby Follonica til Foligno i Umbrien lige for foden af Appenninerne. Her venter nemlig rytterne over 2.500 højdemeter.

Igen bliver det næppe udslagsgivende i klassementet, selvom de tungere ryttere får svært ved at følge med, for undervejs skal blandt andet Passo del Lume Spento forceres med sine 12,5 kilometer og mere end fire procent i stigningsgennemsnit.