Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ikast Håndbold forstærker med tjekkisk landsholdsspiller: Kan flytte Ikast på og udenfor banen

Markéta Jeřábková debuterede for det tjekkiske landshold i 2014.
Markéta Jeřábková debuterede for det tjekkiske landshold i 2014. Profimedia
Til sommer får Ikast Håndbold tilgang af den stærke tjekkiske landsholdsspiller Markéta Jeřábková, der kommer til fra norske Vipers Kristiansand.

I øjeblikket indtager Ikast Håndbold førstepladsen i kvindehåndboldligaen, foran både de forsvarende danske mestre fra Odense Håndbold og det storsatsende Team Esbjerg, men til sommer bliver de måske endnu bedre.

Her får de nemlig tilgang af den tjekkiske landsholdsspiller Markéta Jeřábková, der siden 2021 har spillet i norske Vipers Kristansand. Her spillede bagspilleren en stor rolle, da det norske mandskab i seneste sæson vandt Champions League, for tjekken blev nemlig kåret som MVP ved Final Four stævnet.

Siden sommerpausen har den 26-årige tjekke, der kom til Kristansand fra tyske Thüringer HC, fortsat de gode takter, og venstrebacken er i øjeblikket suveræn topscorer for Vipers med 40 mål i ni optrædener, der i øvrigt alle har resulteret i sejre til Vipers.

”Så jeg er overbevist om, at Jeřábková kan flytte Ikast Håndbold både på og udenfor banen,” kommer det fra direktør Daniel Grønhøj i klubbens pressemeddelelse.

Arena ser flot ud

Det er efterhånden otte år siden, at Jeřábková indledte karrieren hos DHK Baník Most, hvor hun var med til at vinde tre tjekkiske mesterskaber i streg, og ambitionerne for opholdet i Ikast bliver da også at skaffe sølvtøj til den midtjyske håndboldklub.

”Det er dejligt at se arenaen og alle folkene omkring klubben, så jeg kan ikke vente med at komme til Ikast Håndbold. IBF Arena ser flot ud, og jeg glæder mig til at spille her for fulde huse. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben, og jeg glæder mig til at hjælpe med at vinde kampe,” fortæller den tjekkiske landsholdsspiller.

I seneste sæson blev det til bronzemedaljer for Ikast Håndbold, da de slog Viborg HK over tre opgør i kampen om det sidste trin på podiet, efter ikastboerne var blevet slået ud af Odense Håndbold i semifinalerne.

Mens Ikast Håndbold venter på tilgang af Markéta Jeřábková, skal de altså have overstået anden halvdel af grundspillet. Midtjyderne tager hul på januar med en hjemmebanekamp i føromtalte IBF Arena, hvor Ringkøbing Håndbold kommer på besøg.