Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ineos-rytteren Carlos Rodriguez vinder 14. etape: Vingegaard tager et sekund på Pogacar

For anden dag i træk var det en Ineos-rytter, der kom først over målstregen.
For anden dag i træk var det en Ineos-rytter, der kom først over målstregen.Profimedia
Der var drama for alle pengene lørdag eftermiddag, da favoritterne bød hinanden op til dans.

Der var ikke overladt meget til tilfældighederne på dagens benhårde etape. Efter et stort styrt på starten af etapen var Jonas Vingegaards hold Team Jumbo-Visma i fronten af feltet stort set fra start til slut af lørdagen. Det betød, at diverse forsøg på udbrud aldrig fik særlig lang snor. 

Den voldsomme offensiv fra Vingegaard og co. gjorde også, at der på de øvrige stigninger af etapen faldt en del ryttere fra favoritgruppen, så det var kun de allerbedste bjergfolk og hjælperyttere, der kunne sidde med favoritterne.

Cirka 23 kilometer fra mål startede frontgruppen med Vingegaard og Tadej Pogacar på den sidste stigning Col de Joux Plane. Her ville både UAE og Jumbo-Visma sætte tempoet. Det betød, at flere og flere ryttere faldt væk fra den forreste gruppe.

Med 3,7 kilometer til toppen angreb Tadej Pogacar Jonas Vingegaard og satte danskeren. Hullet blev aldrig helt stort, og Vingegaard indhentede derfor Pogacar inden toppen af bjerget. 

Herefter angreb de to store Tour-favoritter hinanden på skift. De kom dog sammen over toppen og påbegyndte den 11,6 kilometer lange nedkørsel frem til mål. På nedkørslen kom Adam Yates og Carlos Rodriguez tilbage op til Vingegaard og Pogacar. Rodriguez ville dog ikke nøjes med bare at sidde med - han ville vinde etapen. Spanieren angreb derfor på nedkørslen og slog et hul ned til Vingegaard, Pogacar og Yates.

Efter en flot nedkørsel af Carlos Rodriguez kunne han køre først over stregen, men lige i hælene kom Pogacar og Vingegaard. En stærk triumf, der sikrede Ineos en etapesejr for anden dag i træk. 

Inden dagens etape var Jonas Vingegaard foran Tadej Pogacar med ni sekunder, men fordi danskeren var først over den sidste stigning sikrede han sig fire bonussekunder. Pogacars andenplads på etapen gjorde dog, at Vingegaard kun øgede sin samlede føring på et sekund.