Ingen Haaland, ingen målfest: De Bruyne klarede ærterne med fænomenalt frisparksprojektil

Kevin De Bruyne viste sparketeknik i absolut verdensklasse, da han lørdag sikrede Manchester City tre point. AFP
Der skulle en sand frisparksperle af et mål til for at sikre tre point, da et Haaland-løst Manchester City lørdag gæstede Leicester.

Der lød formentlig et lettelsens suk i Leicester Citys omklædningsrum, da Manchester City offentliggjorde kamptruppen til lørdagens Premier League opgør mellem de to mandskaber.

Citys spanske chef, Pep Guardiola, måtte således se bort fra Erling Haaland, der siden sommerskiftet fra Dortmund til Manchester har fået de engelske netmasker til at blafre med uhørt frekvens.

Uden Haaland manglede Manchester City da også helt tydeligt noget på banens sidste tredjedel, hvor man havde problemer med at spille sig igennem i midten af banen, ligesom indlæggene som regel blev klaret uden problemer at Leicesters fysisk stærke midtstoppere.

Alligevel kunne Pep Guardiola og Co. dog rejse fra King Power Stadium med tre point i bagagen - lystavlen sagde 0-1 efter halvanden times fodbold - for kort efter pausen smækkede belgiske Kevin De Bruyne et absurd flot sparket frispark helt op i krogen bag en chanceløs Danny Ward.

Vikar skuffede

Ikke overraskende blev den unge argentiner Julián Álvarez valgt som spydspids i Haalands fravær, men den vikarierende angriber skuffede i kampens løb.

Der blev løbet i dybden massevis af gange, men Citys kreative spillere formåede aldrig for alvor at finde Álvarez i hjemmeholdets bagrum.

I de opbyggende faser af spillet deltog 22-årige Julián Álvarez, der i sommer skiftede River Plate ud med Manchester City, heller ikke synderligt.

Med lidt mindre end et kvarters spilletid tilbage blev Álvares så pillet ud, til fordel for Phil Foden, efter at have gjort meget lidt væsen af sig.

Leicester-chef Brendan Rodgers risikerer at starte næste uge med sit mandskab under nedrykningsstregen.AFP

Dunderskud afgjorde

Uden Erling Haaland og med en skuffende præstation fra Julián Álvarez, måtte Pep Guardiola kigge i andre retninger for at få lirket Brendan Rodgers' tremands-bagkæde - der for første gang i Premier League sæsonen inkludere tyrkiske Caglar Söyüncü - op.

Der skulle et dommedagshug af et frispark til for at få bolden forbi walisiske Danny Ward, og det hug leverede Kevin De Bruyne cirka fem minutter inde i anden halvleg.

På direkte frispark smadrede belgierens således kuglen helt op i hjørnet, den tog sågar indersiden af stolpen, og Ward var altså helt uden chancer mellem Leicester-stængerne.

Det er anden kamp i streg, at 31-årige De Bruyne kommer på måltavlen. Han står nu noteret for tre scoringer og ni oplæg i 12 Premier League kampe.

City-dominans afløst af Leicester-pres

Scoringen kastede ikke i første omgang nogen trodsreaktion af sig fra hjemmeholdet. Tværtimod satte gæsterne sig endnu tungere på spillet end i første halvleg.

Med lidt mere end 20 minutter igen, kunne statistiknørderne måske spærre øjnene op, for i løbet af fem minutters spil havde City intet mindre end 96 procent boldbesiddelse.

Udeholdets dominands blev dog afløst af et regulært pres fra Leicester City, der fik fornyet energi med indskiftningerne af den tidligere City-angriber Kelechi Iheanaco og zambiske Patson Daka, der tidligere i karrieren dannede angrebsduo med skadede Erling Haaland.

Presset resulterede dog også i et par farlige situationer. Ederson var dog konstant årvagen og på plads i City-målet, og brasilianeren formåede at holde buret rent. Tættest på kom Leicester faktisk kort efter De Bruynes scoring, da Youri Tielemans kanonerede en helflugter afsted efter et hjørnespark, som Ederson måtte parere på overliggeren.

Med sejren kravler Manchester City på ny op på ligaens førsteplads, et point foran Arsenal der søndag møder Nottingham Forest. Værre ser det ud for Leicester City, der blot er to point foran samtlige af de tre hold, der ligger under stregen.

Skulle Wolverhampton, Leeds eller Nottingham sejre i løbet af weekenden, vil Brendan Rodgers' mandskab altså ryge under nedrykningsstregen.