Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ingen panderynker i dansk lejr før OL-kval trods afbud fra stor stjerne

Oliver Brorkstrand i en tidligere kamp mod USA
Oliver Brorkstrand i en tidligere kamp mod USAProfimedia
Trods Oliver Bjorkstrands forfald er ishockeylandstræner Mikael Gath begejstret over niveauet i OL-truppen.

Det var en streg i regningen for det danske ishockeylandshold, at NHL-forwarden Oliver Bjorkstrand onsdag måtte melde afbud til OL-kvalifikationen i næste uge.

Sammen med andre store navne som Lars Eller, Nikolaj Ehlers og Frederik Andersen var målskytten fra Seattle udset til at bære Danmark til vinter-OL i Italien om halvandet år.

Men trods det ærgerlige frafald er landstræner Mikael Gath fuld af fortrøstning inden de tre kampe i Aalborg mod Storbritannien, Japan og Norge.

"Det var selvfølgelig en hård besked at få, men sådan er det. Vi kan bare konstatere, at han ikke kommer, og vi har et godt hold alligevel. Det skal ikke være nogen undskyldning", siger Mikael Gath.

Ser man bort fra Bjorkstrand, stiller ishockeylandsholdet for en gangs skyld i absolut stærkeste opstilling.

Eftersom klubturneringerne i Europa og Nordamerika stadig holder sommerferie, står alle spillere til rådighed, og det betyder en væsentligt forstærket dansk trup sammenlignet med VM i foråret.

"Vi har et virkelig stærkt hold. Vi har i Frederik Andersen, Mads Søgaard og Frederik Dichow tre målmænd, der alle kunne spille. Der bliver hård konkurrence om pladsen."

- Alle backer er fit og friske lige nu, og i forhold til VM har vi fået fire topforwards som Nikolaj Ehlers, Lars Eller, Nicklas Jensen og Jonas Røndbjerg, som kommer til at højne kvaliteten, siger Mikael Gath.

Som forberedelse har han arrangeret en håndfuld frivillige træninger hen over sommeren.

I gennemsnit dukkede omkring 20 potentielle landsholdsspillere op, og landstræneren fik lejlighed til at arbejde med NHL-spillere som Ehlers og Røndbjerg for første gang.

"Det har ikke været decideret holdtræning, men det har været godt at lære dem lidt bedre at kende. Nu begynder vi at arbejde med kampsituationer. Vi kommer til at forenkle vores spil, så spillerne ikke skal løbe og tænke alt for meget. Jeg forventer, at spillernes kvalitet kan løfte vores præstationer", siger Mikael Gath.

Landsholdet pudser formen af i to testkampe mod Letland søndag og mandag. OL-kvalifikationen begynder torsdag i næste uge, hvor Danmark åbner mod Storbritannien.