Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NHL og spillernes fagforening diskuterer sikkerhed på isen efter Adam Johnsons død

NHL og NHLPA går til kamp for mere beskyttelse
NHL og NHLPA går til kamp for mere beskyttelseReuters
National Hockey League (NHL) og den fagforening der repræsenterer spillerne, har været i kontakt om yderligere sikkerhedsforanstaltninger, efter at en spiller i Storbritanniens Elite Ice Hockey League døde, da en modspillers skøjteblad skar ham i halsen.

Den amerikanske forward Adam Johnsons død, der blev beskrevet som en "freak accident" af hans hold og efterforskes af det britiske politi, udløste en dialog om, hvorvidt spillere på alle niveauer i spillet skal tvinges til at bære halsbeskyttelse.

NHL-kommissær Gary Bettman sagde i en ESPN-rapport onsdag, at ligaen ønsker at prioritere beskyttelse, men tilføjede, at spillerne har ret til selv at træffe beslutninger.

"Om det er noget, der påbydes direkte, eller om det er noget, der indføres gradvist, det er noget, vi vil diskutere med spillerforeningen," sagde Bettman efter en pressekonference på MetLife Stadium i East Rutherford, New Jersey, hvor der spilles to udendørs NHL-kampe i februar.

Ifølge rapporten sagde Bettman, at spørgsmålet om nakkebeskyttelse ikke er nyt, og at NHL og National Hockey League Players' Association (NHLPA) allerede havde kigget på måder, der kunne beskytte spillerne bedre mod snitsår på håndled, ben eller det, der er værre, gennem et fælles udvalg.

Det engelske ishockeyforbund (EIHA), som er sportens styrende organ i England og Wales, sagde i denne uge, at spillernes sikkerhed skal have forrang frem for alt andet og vil gøre halsbeskyttere obligatoriske fra 1. januar til alle aktiviteter på isen.

EIHA gjorde ikke halsbeskyttere obligatoriske med øjeblikkelig virkning på grund af forventede forsyningsproblemer, men kom med en "stærk anbefaling" om, at spillere på alle niveauer i engelsk ishockey begynder at bruge en halsbeskytter.

NHL/NHLPA Protective Subcommittee har arbejdet på at sikre, at spillerne har adgang til skærefast udstyr for at imødegå de skader på arme og ben, der er opstået i de senere år.

NHLPA uddanner også hvert år spillere i fordelene ved at bære skærefast udstyr, så de kan træffe informerede valg af udstyr.

NHLPA's administrerende direktør Marty Walsh, som var til stede ved samme pressekonference som Bettman, sagde, at alt var på bordet, når det gjaldt potentielle ændringer af udstyret.

"Vi vil udforske alt," sagde Walsh i ESPN-rapporten. "Det er lige i kølvandet på en tragedie. Jeg tror, vi er nødt til at fortsætte med at have samtaler om dette, mens vi bevæger os fremad her."