Aalborg vendte 0-3 til fem-måls sejr mens Herning sikkert besejrede Frederikshavn

Morten Poulsen scorede to gange for Herning
Morten Poulsen scorede to gange for HerningDanmarks Ishockey Union
Trods bump på vejen endte det med to favoritsejre i onsdagens kampe i den den danske Metal Liga i ishockey

Det lignede en overraskelse af de helt store, da finske Sami Moilanen efter små 12 minutter af første periode, bragte gæsterne fra Rødovre Mighty Bulls foran med 3-0 i udekampen mod Aalborg Pirates.

Hjemmeholdet var voldsomt passive i første halvdel af første periode, men fik i den grad sat tryk på kedlerne efterfølgende.

Ikke alene nåede de at bringe sig foran med 4-3 inden første periode udløb, men de endte med at uddele en øretæve på hele 9-4.

Joonas Niemela, Jonas Brøndbjerg og Troy Lajeunesse blev dobbelte målscorere, og canadiske Lajeunesse krydrede sine to mål med fire assists.

Lidt længere sydpå i Herning, endte det med midtjysk sejr på 5-3 over gæsterne fra Frederikshavn White Hawks.

Gæsterne kom ellers foran med 1-0 på et mål af Todd Winder, men to mål på et mindre end et minut, sikrede Herning en føring efter 20 minutter.

Herefter byggede Herning yderligere på, og havde ikke større kvaler ved at vinde med 5-3, i et opgør hvor Brett Thompson og Morten Poulsen, begge stod for to scoringer for Herning Blue Fox.

Aalborg udbyggede med sejren afstanden til seks points ned til Odense i toppen af ligaen. Dog for to kampe mere, mens Herning med deres tre points spillede sig ind i snakken om Final 4, der afgøres efter 16 spillerunder.