Rungsted rejser sig efter rival-nederlag: Filip Karlsson sænker Esbjerg i egen hule

Rungsted fik skovlen under Esbjerg.
Rungsted fik skovlen under Esbjerg.Danmarks Ishockey Union
Rungsted Seier Capital vandt 4-3 ude over Esbjerg Energy i den bedste danske ishockeyrække.

Esbjerg Energy havde sæsonpremiere søndag, hvor Rungsted Seier Capital kom på besøg i Metal Ligaen.

Det endte med en 4-3-sejr til Rungsted, der allerede havde spillet en enkelt ligakamp i fredags. Her blev det til et vildt Rungsted-comeback i lokalopgøret mod Rødovre Mighty Bulls.

I fredagens kamp var Rungsted bagud 1-5, før holdet fik udlignet til 5-5 og derefter tabte efter straffeslag.

Med søndagens tre point og det ene point, som fredagens comeback trods alt gav, topper Rungsted tabellen med fire point efter to kampe. Rungsted er dog også det eneste mandskab, der har spillet to gange.

I modsætning til sidste sæson havde Rungsted teten i søndagens opgør i Esbjerg. Ud af seks indbyrdes opgør vandt vestjyderne de fem af dem.

I sidste sæson nåede Esbjerg hele vejen til DM-finalen, hvor det endte med et nederlag til Sønderjyske.

Der skulle blot gå 17 sekunder, før pucken lå i Esbjergs netmasker i søndagens kamp. Det var Rungsteds Steven Whitney, der stod for lynmålet.

Syv minutter senere udlignede Esbjergs Philip Schultz til 1-1, men målfesten i første periode var ikke slut.

Rungsteds Filip Karlsson scorede til 2-1, inden hjemmeholdets Philip Schultz udlignede til 2-2.

I anden periode blev der kun scoret en enkelt gang, og igen var det Filip Karlsson, der bragte udeholdet foran.

Tre minutter inde i tredje periode gjorde Rungsteds Theo Keilin det også til 4-2, og det lignede en afgørelse på kampen.

Men Esbjergs Niklas Andersen reducerede til 3-4 midtvejs i tredje periode, og dermed var der spænding i resten af opgøret.

Flere mål blev der dog ikke scoret på isen i Esbjerg, der dermed indledte sæsonen med et nederlag i den første kamp i grundspillet.